A szezonra megszépül, elkészül a Balaton-part

2012. február 14.
Aki arra jár, láthatja, hogy szépen, látványosan alakul a Balaton-part keszthelyi szakasza. Épülnek a sétányok, a zenepavilon és a nyilvános illemhely is jó ütemben készül. A nagyszabású beruházás november elején indult, az átadási határidő pedig az idegenforgalmi szezon naptári kezdete, azaz május vége.

Keszthely önkormányzata a Balaton fővárosa programban háromszázmillió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán, ami a szükséges összeg nyolcvanöt százaléka. A város ötvenmillió forintot rendelt önerőként a fejlesztéshez. Célként azt tűzték ki, hogy a parti terület megszépüljön, a városi rendezvények egyik fő helyszíne legyen, s méltóvá váljon a Balaton fővárosa ranghoz. A kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a ZÁÉV Zrt. nyerte el, amely a jó időnek köszönhetően november elején átvette a munkaterületet, azóta pedig ütemesen végezhette a munkálatokat.
Teljesen újjáépítik a zenepavilont, annak pinceszerkezete, födémrésze már kész van, jelenleg a belső munkálatokat végzik. A nyilvános illemhely ugyancsak szerkezetkész, s megkezdték a szökőkút alapozását is. A parti sétányok a terület több pontján már elkészültek. Május végéig újabb virágágyásokat, játszóteret alakítanak ki, szobrokat, információs táblákat állítanak, utcabútorokat helyeznek el a területen. A parti sétány, valamint a Hullám és a Balaton Szálló közti tér a díszburkolat mellett hangulatos díszkivilágítást kap. A remények szerint a május elsejei szezonnyitót már a nagyrészt megújult, a közönségnek átadott területen tarthatják.
A város tervei között szerepel a parti sétány meghosszabbítása is.

megosztás
hozzászólások
Krasznai István (1), kutya (23), google (3), túlsúlyos (3), Naszádos Antal (1), idegenforgalmi adó (1), Télikert (5), Halott pénz (1), homoszexualis (1), vonat (7), freestyle foci (1), gyenesdias (213), Fodor Edith (3), bezárás (1), Dublecz Karoly (2), Love your belly (2), Nagy Angelika (1), emléknap (1), karácsonyi képeslap (1), skandinav lotto (81), internet (20), Kovács Patrícia (1), divat (4), állatkínzás (2), fogorvos (5), Ranolder (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), KRAFT (5), medve (1), Centrál Színház (1), pedagógus (6), Hosszú Katinka (2), triatlon (13), ruha (2), Pál Attila (1), jogszabály (1), közétkeztetés (4), reklám (1), balatongyorok jazz (23), Vajda János Gimnázium (22), Lisa (35), Balatonfüred (3), Ács István (10), boldog békeidők (2), gyermekfelügyelő (1), Főügyészség (7), mentő (9), Tar László (1), Rézsó Tamás (6), vízimentő (5)