A szegényeknek teher, a gazdagoknak kedvezmény

2013. december 19.
A Magyar Szocialista Párt országgyűlési alelnöke, dr. Ujhelyi István és a választókerület képviselőjelöltje, Brunner Tibor tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen, csütörtökön délután.

Mohácsi József, a városi szervezet elnökének köszöntője után Brunner Tibor elmondta: a régióban folytatott lakossági fórumokon elhangzottak is bekerültek az öt pilléren nyugvó programba, ami a gyermekek, nők, munkavállalók, kis- és középvállalkozások, nyugdíjasok helyzetét hivatott rendezni. Emellett aláírásokat gyűjtenek azért, hogy öt százalékra csökkenjen az alapvető, naponta vásárolt élelmiszerek áfája, a lakók ugyanis ezzel tudnának igazán megtakarítani. Elmondta: a rezsicsökkentés nem igazságos, hiszen sokan nem tudják érvényesíteni. A térségben például a háztartások 80 százaléka fával fűt, amit nem érint a rezsicsökkentés. Brunner Tibor szerint a kormány nem a szegények, hanem a gazdagok pártján áll, és rosszabbul élünk, mint négy éve.

Dr. Ujhelyi István is e témáról szólt, azt hangsúlyozva, hogy a jövő évi költségvetés nagyobb terheket rak a legszegényebbekre és több kedvezményt ad a gazdagok számára. Azt mondta, nem érti, a kormány miért nem veszi észre, hogy nem lehet tovább élezni a helyzetet. Szerinte a folyamatnak az lesz az eredménye, hogy négymillió ember is kilátástalan helyzetbe kerülhet. Beszélt a szerinte legsúlyosabb problémáról is, arról, hogy a trafikok, a földek után a tankönyvpiacot, a nyelviskolákat és a takarékszövetkezeteket is elérte, eléri a mutyi. Szerinte problémákat vet fel az új országgyűlési törvény is, mert a tervek szerint megszünteti a részletes vitát, és lehetetlenné teszi a nyilvánosság kontrollját. Nem szabadna átgondolatlan döntéseket hozni, olyat, mint például az oktatási, vagy az önkormányzati rendszer átalakítása volt. Az új, tekintélyelvű házszabály szintén kételyeket vet fel – mondta dr. Ujhelyi István.

megosztás
hozzászólások
gyed (3), menetrend (3), alternatív gyógymód (1), Négeli Noémi (1), Év szállása (1), munka törvénykönyve (1), keszthely (4039), Március 15 (2), mellrák (1), Szeiler Gábor (1), Somogyi Zoltán (4), Katedra nyelviskola (5), Sziládi-Kovács Tibor (2), Lel Ki Főzde (1), boldog (1), hűtőgépcsere-program (1), Zalai Kutyasuli (1), Taliándörögd (1), újszülött (1), Varga Andrea (13), fájdalomambulancia (2), Street Festival Keszthely (1), Szemfüles egyesület (3), állatkert (1), lakás (3), Básti Juli (1), republic (1), ökölvívás (2), Kvárta Mátyás (44), újév (6), év fürdője (4), Balatonátcsúszás (1), gerincvédelem (1), halottak napja (1), Kovács Viktória (4), Kastély kávézó (1), Jazz Fiesta (2), Balaton Sound (2), festetics (22), Krasznai István (1), Player's Restaurant & Bar (2), csapadék (1), ajándék (8), Nagy Angelika (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), gépjármű (1), debrecen uszo eb (16), köztársasági elnök (1), parlament (72), támogatás (5)