A szakmaiságot szem előtt tartva! - Kitüntetést kapott a keszthelyi főorvos

2017. november 28.
Az egészségügyi ellátás érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként a Keszthelyi Kórház nyugalmazott sebész főorvosa, Dr. Németh László Pro Sanitate díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Miniszterétől.

Dr. Németh László a Pro Sanitate díjat Balog Zoltán Emberi Erőforrások Miniszterétől vette át a Budapesten rendezett díjátadó ünnepségen.

A sebész főorvost Keszthelyen november 28-án köszöntötte ez alkalomból a Keszthelyi Kórház vezetése, valamint volt munkatársai.

Dr. Kvarda Attila főigazgató beszédében kiemelte, hogy öröm és büszkeség tölti el, hogy a Pro Sanitate kitüntetés olyan kollágája kapta, aki egész életében az egészségügyet szolgálta. A Keszthelyi Kórház volt az előterjesztője ennek a kitüntetésnek, melynek indoklását dr. Kató Csaba orvosigazgató az ünneplők előtt fel is olvasott.

Dr. Németh László 1935.07.15-én született Keszthelyen. 1960. szeptemberében szerezte meg orvosi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Első munkahelye - akkori elnevezéssel - a Veszprém megyei Tanács Keszthelyi Kórháza volt, ahol 1964-től már sebész szakorvosként dolgozott. 1968-ban áthelyezéssel dr. Szabolcs Zoltán professzor hívására a szombathelyi Markusovszky Kórház Sebészeti Osztályára került. Munkája mellett a tudományos tevékenységre is fordított energiát, publikációi jelentek meg az Orvosi Hetilapban, a Magyar Sebészet folyóiratban és az Akadémiai Értesítőben is. A Magyar Sebész Társaság ülésein is több előadást is tartott. A Magyar Sebész Társaság Nyugat-Dunántúli Csoportjának titkára volt 1978-tól 1988-ig. Az 1972-ben megalakult Veszprémi Akadémiai Bizottságnak is résztvevője volt. 1974-től egy évet ösztöndíjjal Angliában, Leeds-ben töltött, ahol ér és szívsebészeti ismereteit gyarapította. 1974-től adjunktusi, 1976-tól főorvosi kinevezést kapott munkája elismeréseként. 1978-ban bővítve addigi ismereteit és képzettségeit érsebészből is leszakvizsgázott.

A szombathelyi kórházban eltöltött 12 év után, immár osztályvezető főorvosként újra a Keszthelyi Kórház szakorvosa lett, belépésének időpontja: 1980. július 1. Bevezette a magasabb szintű érsebészeti eljárásokat, a laparoscopos műtéttechnikát, valamint a korszerű operatív traumatológiai ellátást.

Pályafutása során számos intézményi, illetve szervezeti – szervezési átalakulás valósult meg, melyek azonban az osztályon végzett szakorvosi munkáját nem befolyásolták, hanem mindig igyekezett a legmagasabb színvonalon elsajátítani a szükséges ismereteket és egyben megfelelni az egyre magasabb elvárásoknak. Rugalmas alkalmazkodás jellemezte az új kihívásokhoz. Feladatainak ellátásához mindig is fontosnak tartotta a szakmai fejlődést, ezért rendszeresen részt vett pályája során a szakmai továbbképzéseken, előadásokon. Osztályvezetőként a szakmaiságot szem előtt tartva hatékonyan és következetesen irányította osztályát.   
1996-ban nyugdíjas lett, de szakmáját nem adta fel és továbbra is elhivatottan látta el az intézmény sebészeti osztályán és szakrendelőin szakorvosi feladatait.

Közel 56 év munkaviszonyt – melyet mindvégig orvosként teljesített - követően 2016. márciusában szűnt meg közalkalmazotti jogviszonya. A kollégák intézményen belül és intézményen kívül is mindig számíthattak szaktudására a különböző esetek megoldásánál. Készségesen és nagy türelemmel segített munkatársainak. Elhivatottságával, kitartásával méltó példa az ifjabb generáció számára.
Feladatát mindig hozzáértéssel, felelősségteljesen látta el, magas szintű szakmai ismeretek és jártasság jellemezte. Személyes példamutatással is mindig ösztönözte munkatársait.

A sebészeti szakma területén kimagasló felkészültségével és tevékenységével hozzájárult az intézmény Sebészeti osztályának pozitív megítéléséhez. A kórházi pályafutása során többször részesült munkája elismeréseként főigazgatói dicséretben,  2003-ban Szabolcs Zoltán emlékplakettet vehetett át, 2010-ben Semmelweis napi elismerést kapott kórházában, 2013-ban Keszthely Város Egészségügyéért kitüntetést vehette át.

Megbízhatósága, szakmai felkészültsége, elhivatottsága és nem utolsó sorban emberségessége példaértékű az egészségügy valamennyi dolgozója számára.

megosztás
hozzászólások
keszthely (4040), Hévízi-tó (1), Bringatanya (2), lakás (3), Ifi Ferenc (1), néptánc (4), mobil (2), hirdetés (1), taverna (25), íjászverseny (1), gyed (3), Pete Krisztina (1), Balatoni Szövetség (3), Dublecz Karoly (2), hotel mirage (1), Tata (1), 3D (1), tiltakozás (1), kutyás strand (5), gyermekbarát (2), Babos Lajos (1), holokauszt (1), építész (3), alkohol (4), piac (6), kábítószer (9), Villányi Éva (1), adó (6), paleo-ketogén (4), oscar (13), repülőtér (21), zeneszerző (1), világnap (1), tappenz (1), férfi (1), szüret (4), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), fogyasztóvédelem (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), onkentes (3), barista (3), republic (1), zivatar (1), matolcsy gyorgy (1), luxus (4), állami támogatás (1), Magyar Telekom (1), közmunka (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Szent Márton (3)