A sportolókat köszöntötték

2014. február 20.
A legeredményesebb sportolókat és Keszthely sportéletéért sokat tett személyeket köszöntötték és díjazták a Balaton Színházban megtartott Városi Sportgálán. A rendezvény vendége volt dr. Simicskó István, ifjúságért és sportért felelős államtitkár, aki sajtótájékoztatót is tartott a gála előtt.

Ezen Borosné Eitner Kinga keszthelyi sporttanácsnok köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei közgyűlés elnöke elmondta: a kormány által kapott pénzből Keszthely önkormányzata az idei évre megemelte a sport területnek adott támogatást, ami fontos tett volt. Reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia folytatódik.

Dr. Simicskó István beszédében kiemelte: 2010-ben a statisztikák azt mutatták, hogy a gyerekek hét százaléka mozog heti rendszerességgel, ez az arány az Európai Unió országaiban nagyságrendekkel nagyobb. Hazánkban sok az elhízott gyermek is. A kormány felismerte, hogy lépni kell, ezért bevezette a mindennapos testnevelést. A társasági nyereségadóból befolyt összegből létesítmények épültek, ezek száma a mai napig mintegy háromszáz. A kormány sportbarát létét mutatja, hogy elismerik, így támogatják a sportágakat, a klubokat, az utánpótlást, a fiatal sportolókat és az edzőket is. Azt mondta, a jövőben is törekednek arra, hogy a sport a megfelelő támogatást kapja.A sportgálán a zeneiskola klarinét csoportjának műsora után Borosné Eitner Kinga, Manninger Jenő és dr. Simicskó István mondott köszöntőt, majd dr. Iglódi Endre Keszthely sportéletének fontos állomásait idézte. Ezután átadták a díjakat.
A Keszthely Város Sportjáért címet Szalai István (Spartacus SE) kapta. Keczeli Zoltánt (Befag) a legjobb edző, Kiss György (Georgikon DSE) a legjobb utánpótlás edző díjat vehette át. Csóti Jusztina (Vajda János Gimnázium) a Jó tanuló, jó sportoló, Major Veronika (Befag) a legjobb ifjúsági női sportoló, Zarnóczai Zalán (KVDSE) a legjobb ifjúsági férfi sportoló díjat kapta. File Mátyás (SZ-L Bau) a legjobb felnőtt sportolónak járó elismerést vehette át, Demeter Klaudia (PE Georgikon) pedig a legjobb női sportoló címet kapta.
 

megosztás
hozzászólások
vitorlázás (37), kulturalis (4), Monitor konyhája (80), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), étterem (11), Visionet (1), helyesírás (1), gyógytornász (1), taverna (25), Magyar Államkincstár (2), Balatongyorok (136), Vaszily Zsolt (3), Balaton-part (10), média (1), Ferenc pápa (1), Bogi (13), katasztrofavedelem (44), sofőrszolgálat (1), vírus (1), 1956 (1), Zsittnyán Tamás (1), párbajtőr (1), Cserszegtomaj (124), képviselő-testület (37), szilveszter (6), Via Hotel (1), dohany (15), internet (20), kulfold (245), orosz (1), újév (6), Sziládi-Kovács Tibor (2), kékszalag (12), kert (1), Aradvári László (1), Kovács Ernő (1), környezetvédelem (2), testkezelés (2), DK (13), ÉrtékTrend extra (7), Schmied Zoltán (1), eltűnt (5), KRAFT (5), nyár (1), olimpia (152), Babos Lajos (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), egynapos sebészet (1), Pelso Társaság (6), Gelencsér Dental (3)