A Sponsor Wanted nyerte Keszthely város nagydíját

2013. május 19.
Az ország második legnagyobb vitorlás versenyét, a Pünkösdi regattát idén 31. alkalommal rendezte meg a Túravitorlás Sportklub Keszthelyen.A verseny leggyorsabb hajója, a PICABO kapja a Helly Hansen kupát. Az erős ellenszél dacára kevesebb, mint négy és fél óra alatt teljesítette a Földvár Keszthely távot. Keszthely város nagydíját a Raffica csapat Sponsor Wanted nevű hajója nyerte.

 

A Pünkösdi regattát mindig a pünkösdi hétvégén szervezik meg. A verseny három napos, az első nap a Földvár Keszthely szakaszt, a második nap a Keszthelyi öbölversenyt, azaz Keszthely város nagydíját, a harmadik nap az Ábrahámhegyig tartó visszautat teljesítik a vitorlázók.

 

Az első szakasz idén sok munkát adott a résztvevőknek. Az erős és változékony szembeszél miatt többen felborultak, vitorlák szakadtak, és voltak olyanok is, akik csak később tudtak elindulni. Ennek ellenére is közel 250 vitorláshajó, és 1000 vitorlázó élvezte a versenyt.

A három futam összesített díjazása mindig a következő évben történik, a tavalyi eredményekért járó kupákat ma vehetik át a vitorlázók a Keszthelyi Phoenix Marina kikötőben. A szervezők viszont idén először az első szakasz abszolút győzteseit is díjazták. A futam nyertese, az Asso99 típusú PICABO így már ma megkaphatja a leggyorsabbnak járó Helly Hansen kupát.

Forrás: kisalfold.hu
Fotó: Turcsi Gábor

megosztás
hozzászólások
Donkó Imre (1), lovaglás (2), rezidance (5), örömszerző pillanatok (17), vb (8), internet (20), Semmelweis (2), keszthely program (1240), Radnóti Miklós (1), felmeres (10), kenyér (7), kávé (2), Rio 2016 (32), ÉrtékTrend (35), újév (6), DRV Zrt. (3), kereszt (1), webmark (2), női gombolkodó (5), transzfer (1), ország torta (1), csokoládé (2), felsőoktatás (9), orvos (22), Krepsz Zoltán (38), Libás (2), husvet (14), alapítvány (2), emléknap (1), videó (1), kresz (2), programajánló (19), Marsalkó Dávid (1), balett (1), apartman (3), hegyalja fesztival (3), szüret (4), Krassói Katalin (1), Player's Restaurant & Bar (2), Fejér György Városi Könyvtár (52), helyesírás (1), GESZ (11), monitormagazin (107), sorkötelezett (1), Balsai Móni (1), vuz kft (17), Ékszertáska (2), érettségi megoldás (5), Ács István (10), Astellas-díj (2)