A sofőrszolgáltatás segít megvédeni a jogosítványodat

2016. március 03.
Danit cukkolják a barátai, hogy amióta megszerezte a jogosítványt, azóta nem lehet vele bulizni, mert egy korty alkoholt sem iszik. Dani nem tipikus egyetemista: felelősségteljes, nem iszik, ha vezet. Még abba sem megy bele, hogy egy pohár sörrel jutalmazza meg magát a legnehezebb vizsgák után.

Tulajdonképpen sokan irigykedhetünk rá, hiszen alkoholt fogyasztani és vezetni veszélyes és komolytalan döntés. Nem hiába élünk egy olyan világban, ahol a zéró tolerancia működik, hiszen a legtöbb halálos balesetet az ittas vezetés okozza. Természetesen a legtöbben úgy gondolják, hogy egy sör még belefér, hogy egy pohár sörtől vagy egy felestől semmi bajuk nem lesz. Sokan ülnek a volán mögé alkoholfogyasztás után, mondván, nincs más lehetőség, nem hagyhatják a kocsma előtt az autójukat... hiszen arra másnap is szükség van. Az alkohollal az ítélőképesség lelassul, sokkal lassabban és nehezebben, és talán nem a megfelelően reagálunk a váratlan helyzetekre. Ittasan pedig nem csak a saját életünket, de másokét is kockáztatjuk!

Dani februárban sikeres államvizsgát tett és természetesen a nagy eseményre is autóval érkezett. Ennek oka, hogy már az egyetem mellett részmunkaidőben dolgozott. Az egyetemet Szegeden kezdte, de Budapesten kapott munkát. A munkát kérdés nélkül elvállalta, a problémát azonban abban látta, hogy barátai mind Szegeden voltak, a kapcsolatokat, a bulikat, az egyetemista élet szépségeit pedig nem akarta elveszíteni. Szerencsére a megtakarítások gyorsan lehetővé tették, hogy Dani autót vásároljon, így nyugodtan, kötetlenül élhette egyetemista és munkás életét. A személygépkocsi egyszerűen nem csak a kényelem, de a szükség miatt is várható befektetésnek bizonyult. Hosszabb távon nagyobb megtakarítás egy autó beszerzése, mint az állandó tömegközlekedés és évek múlva így is, úgyis szeretett volna autót vásárolni, hiszen már régóta megvolt a jogsija. A gépkocsivásárláshoz azonban egy felelősségteljes választás  is párosult, méghozzá az, hogy lemondjon az alkohol fogyasztásról, amikor vezet.

Dani édesapja a mentőknél dolgozik, édesapja majdnem minden nap találkozott olyan vezetőkkel, akik ittasan autóba ültek és karamboloztak, így rengeteg ilyen történet keringett a fejében. Az apuka már számos alkalommal emlegette a sofőrszolgáltatást, hiszen ez egy járható útnak tűnt számára, hogy megelőzze a baleseteket.

Az államvizsga utáni estén gyomorkeserűt kínáltak a barátok, amit természetesen nem fogadott el, de barátai ezt az alkalmat már nem hagyhatták szó nélkül és Ő is belátta, egy ital nem árthat meg. Sajnos nem volt megállás az első után... Talán Daniban tudat alatt élt az, hogy nem tud megállni egy ital után, és ezért is választotta eddig a zéró toleranciát. De egy államvizsga után Ő is azt érezte, hogy megérdemli az italt és az ünneplést. Főszereplőnk sajnos elég hamar berúgott, és haza szeretett volna indulni. Indult a kabátjáért, amikor barátainak eszébe jutott, hogy a fiú – mint mindig – ma is autóval érkezett. Elvették tőle a slusszkulcsot, hiszen hiába hajtogatta, hogy tud vezetni, meg sem ártott neki az ital, a barátok látták, hogy Dani ítélőképessége teljesen megváltozott, reakcióideje lelassult, már botladozott is. Barátai nem engedték vezetni, de tudták, hogy másnap munkába kell mennie, Budapesten. Az sem bizonyult jó megoldásnak, hogy valamelyiküknél ott aludjon. Természetesen az utolsó busz már elment, a csoporttársak is ittak, senki nem vállalta a vezetést.

Ekkor lépett elő a pincér a sofőrszolgálat ötletével! A pincér megmutatta a fiúk számára még ismeretlen Sofőrhívó alkalmazást, ahol a soforhivo.hu segítségével választhatnak a részeg autósok sofőrt maguknak. A fiúknak tetszett az ötlet, hogy egy megbízható személyt hívnak Dani autójához, aki a legnagyobb biztonságában viszi haza Danit és az autóját is. Daninak is felcsillant a szeme, hogy nem kell az elveinek ettől fogva sem ellentmondania, ha inna, de mégis autóval érkezne. A sofőrszolgálat nagyban megkönnyíti azon autósok életét, akik nem mondanának le a biztonságról, de szívesen elfogyasztanának a nap végén egy pár italt.
Az ingyenes applikációért kattints ide!

 

megosztás
hozzászólások
karnevál (1), Rúzsa Magdi (1), Horváth Lászlóné (1), vendégéjszaka (2), Magyar Államkincstár (2), HIV (1), csillaghullás (2), diák (4), sofőrszolgálat (1), oktatas (347), Sziládi-Kovács Tibor (2), repülőtér (21), tornádó (1), nyelvtanulás (3), utca embere (8), Anna-bál (2), KeszthelyFest (15), bezárás (1), állami támogatás (1), ARC (1), Paleomedicina (1), gasztronómia (5), Apák napja (1), atlétika (6), Bradley Cooper (1), vadász (2), Gyertyánági Endre (1), balatoni strandbelépő (1), hazassag (6), év fürdője (4), szavazas (9), Taliándörögd (1), béremelés (2), termálfürdő (1), C+ fesztivál (1), polgármester (153), nyelvvizsga (2), homoszexualis (1), KFT (1), Csángó Zsuzsa (1), Gál Lajos (9), Kardos Gábor (6), beruházás (2), Joós Attila (1), ipsos (1), étterem (11), országgyűlési képviselőjelölt (11), Mohácsi József (8), szüret (4), Torsa Dániel (1)