A rezsicsökkentés lépései és sikerei

2014. február 04.
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője tartott lakossági fórumot és sajtótájékoztatót a rezsicsökkentéssel, annak megvédésével kapcsolatosan Keszthelyen, a zsúfolásig telt Mozgás Házában. A vendég politikus elmondta: a második Orbán kormány – először befagyasztva a díjakat – az elmúlt években megteremtette a hátterét, lehetőségét annak, hogy csökkenteni tudják a díjakat, melyek Európában a legmagasabbak voltak, gáz és áram tekintetében.

A rezsi csökkentésével jól jártak a családok, s hosszú idő után végre megszűnt a kiszolgáltatottságuk. Kiemelte: büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország olyan helyzetben van, hogy sort keríthetett a szabályozásokra. Beszélt az ellenzéki kritikákról is. Azoknak, akik inkább a panelok felújítását szorgalmazták volna a rezsicsökkentés helyett, azt üzente: a két program jól megfér egymás mellett, nem állnak szemben egymással, sokkal inkább erősítik egymást. Akik pedig azt kérdezik, hogy a gazdagok miért részesülnek a rezsicsökkentésből, azt válaszolta, hogy a megtakarított összeg nem a költségvetésből származik, nem azt terheli. Beszélt a rezsicsökkentés idén  következő harmadik lépéséről, ami szintén könnyíti majd a családok anyagi helyzetét.

Manninger Jenő a víz- és szennyvízdíj csökkentéséről beszélt, kifejezve örömét, hogy azokat a Balaton-parti településeken is sikerült normalizálni. Elmondta: sikerrel tárgyaltak a hulladékszállítás költségeiről is. A rezsicsökkentés a családok esetében havonta több ezer forint megtakarítást eredményeznek. Ez, és a Zala megyében az országos átlaggal megegyező béremelés együttesen járult hozzá a családi költségvetések javulásához.

megosztás
hozzászólások
ökölvívás (2), Keszthely HUSZ (3), kalendarium (831), marko peter (22), Festetics kastély (139), Libás (2), luxus (4), Burucs Szabolcs (2), vírus (1), film (8), Pálfi László (1), Balsai Móni (1), Cséby Géza (5), mozi (13), képviselő-jelölt (5), pollen (3), Németh Veronika (1), mav (25), keszthelyi nyari jatekok (55), Brüsszel (1), Pappné Beke Judit (1), Szennyai Anita (2), katona (1), keszthelyi kilometerek (78), Vaszily Zsolt (3), keszthelyi-hegység (1), Miss Balaton (1), Nagymező Gyenesdiás (1), Jobbik (10), Zala folyó (1), Fidesz (14), kereskedelem (1), telefon (3), Major Veronika (5), matolcsy gyorgy (1), Serenity Hill (1), alternatív gyógymód (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Bóka György (2), Németh József (1), Horváth Lászlóné (1), cukorbetegség (2), születés (16), életveszély (1), georgikon dse (7), vuz kft (17), TDM (3), Balaton-part (10), Balatoni Múzeum (98)