A rendőrségtől csalt ki háromszázezer forintot egy keszthelyi férfi

A rendőrségtől csalt ki háromszázezer forintot egy keszthelyi férfi

2016. november 15.
Hamis levéllel a saját számlájára utaltatott a rendőrséggel 300 ezer forintot egy keszthelyi férfi, aki egy korábbi takarékszövetkezeti rablás nyomravezetői díját szerezte meg ezzel a csalással.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a férfi elleni vádemelés kapcsán felidézte, hogy még 2012-ben egy keszthelyi takarékszövetkezeti fiókban elkövetett rablás miatt indított nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A pénzintézet akkor 300 ezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, és a pénzt át is utalta a főkapitányság letéti számlájára. A nyomozás azonban nem vezetett eredményre, egy évvel később fel is függesztették az eljárást.

A takarékszövetkezetnél informatikusként dolgozott a 35 éves férfi, aki anyagi gondjai megoldására azt találta ki, hogy megszerzi a nyomravezetői díjat. Idén februárban a rendőrségnek elküldött egy a pénzintézet fejlécével ellátott levelet, amelyben a kitűzött díj visszavonása miatt az összeg átutalását kérte, bankszámlaszámként pedig a sajátját adta meg.

A zalai főkapitányság néhány nap múlva át is utalta a pénzt a vádlottnak, aki két nappal később meggondolta magát, és inkább visszautalta a rendőrségnek a kicsalt összeget. A főkapitányság ezt furcsállva felvette a kapcsolatot a takarékszövetkezettel, ekkor derült ki a csalás.

Kár nem keletkezett, a takarékszövetkezetnek egy hét múlva a rendőrség átutalta a hozzá visszajuttatott összeget.
A pénzintézet volt informatikusa ellen csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. MTI

 

megosztás
hozzászólások
Bóka István (1), shotokan (1), nagyméret (1), Eurostat (1), dohany (15), traffipaxrendszer (1), Magyar Telekom (1), Ács István (10), Keszthelyi Táncpanoráma (7), boldog (1), Komoróczi Lajos (3), Szeiler Stúdió (32), képviselő-testület (37), választás (46), Zala Megyei Főügyészség (4), sütemény (1), regisztráció (1), könyvbemutató (2), mobil (2), vasárnapi nyitvatartás (1), advent (226), pannon egyetem (12), kezilabda (64), webmark (2), meteorologia (146), szerencsejatek (630), Rézsó Tamás (6), szauna (2), Németh Veronika (1), vonyarcvashegy (158), ingatlan (12), nap (2), Rio 2016 (32), vallás (1), alternatív gyógymód (1), óraátállítás (3), kávé (2), alkohol (4), férfi (1), Szent Mihály (1), Nyitott Balaton (2), Radnóti Miklós (1), torkos csütörtök (3), Hévízi-tó (1), Kovács Viktória (4), adomány (1), Balatoni Múzeum (98), Sárdi Katalin (1), Don (1), keszthelyi-hegység (1)