A rehabilitációt erősítik

2013. március 20.
Rehabilitációs fejlesztést, a terület erősítését célzó beruházást indítanak a Keszthelyi Kórházban – jelentették be az intézményben. Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta: az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív program keretében összesen 1,9 milliárd forintos konzorciumi fejlesztés valósul meg, ennek keretében a keszthelyi intézmény 242,5 millió forintot fordíthat a rehabilitációs osztály épületének rekonstrukciójára, átalakítására, eszközök beszerzésére.

Építészetre bruttó 178, orvosi műszerek és egyéb felszerelésekre 39 millió forintot költenek. A helyszínt bejárva ismertette a terveket, melyek szerint a háromszintes, leromlott állapotú épületben többek között terápiás és fejlesztő helyiségeket, tornatermeket alakítanak ki. Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az elmúlt kormányzati ciklusban az ágyszám és a finanszírozás csökkentése miatt nehéz helyzetbe került a kórház, már akkor tudták, hogy az állapot nem tartható fenn, fejlesztésekre lesz szükség. 2011-től folyamatosak a fejlesztések, a beruházások az intézményben, s szeretnék, ha ez pályázati segítséggel a jövőben is így lenne. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere azt emelte ki beszédében, hogy évről-évre történik előrelépés a kórházban. Azt mondta, bár tavaly nyár óta az intézmény nem a város fenntartásában van, a város és a kórház vezetése között jó a kapcsolat. Támogatják a fejlesztési szándékot, hiszen a kórház a várost, a térséget, azok lakóit szolgálják. Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda igazgatója a konzorcium keretében megvalósuló pályázat részleteiről beszélt. Elmondása szerint a program egymillió ember ellátását szolgálja, összesen tizenkét intézményben. Elárulta: a keszthelyi kórház pályázata a résztvevők között a második legnagyobb összeget nyerte el. Dr. Kvarda Attila elmondta: a pályázat lezárása után kapacitásbővítést kérnek a jelenleg 50 ággyal működő rehabilitációs osztályra. Fontos ez azért, mert sok az agyér katasztrófák miatti beteg, a rehabilitáció pedig hiányterület a megyében. A pályázat jövő év februárjában zárul.

megosztás
hozzászólások
kalendarium (831), Sifter Rózsa (1), bor (26), keszthelyi-hegység (1), Halház kft (1), erdő (2), Csokonai társaság (1), bíróság (8), kilométer (1), luxus (4), Eurostat (1), Zala folyó (1), nyugdíjas (2), díj (4), ajándék (8), nő (2), Miss Balaton (1), Player's Restaurant & Bar (2), méregtelenítés (1), munkaszünet (1), fejlesztés (12), baleset (169), Udvaros Dorottya (1), tűzoltó (32), Ugrimanók (1), egyház (2), Kovács Viktória (4), felmeres (10), Palásthy Bese (2), katasztrofavedelem (44), kutatas (81), Don (1), Festetics kastély (139), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Zalai Kutyasuli (1), szüret (4), felsőoktatás (9), google (3), vasárnapi pihenőnap (3), Bringatanya (2), alga (1), étrend (4), Szeiler (63), gyilkosság (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), sajtóközlemény (5), borünnep (24), hotel mirage (1), Major Veronika (5), menzareform (4)