A Pöttyös veri a multikat

2013. szeptember 19.
Nagy nemzetközi márkák uralják a magyarországi márkarangsort, de az élen a Pöttyös végzett, megelőzve a Facebookot és a Google-t.

A Millward Brown nemzetközi piackutató cég közlése szerint az eltérő termékkategóriákat értékelő felmérés ezer magyar megkérdezett véleménye alapján született, és külön vizsgálta a férfiak, a nők vagy éppen a szinglik márkaviszonyulását.
A válaszadók 70 előre felkínált és tetszőleges számú szabadon választott márka közül nevezték meg a hozzájuk közel és kevéssé közel állókat. A minta nem, kor, régió, településtípus és végzettség szerint reprezentálja a 18-59 éves magyarországi lakosságot.

A legszeretettebb márka 2013-ban a Pöttyös lett, az összesített TOP10-be a klasszikus magyar márkák közül a Pick és a Szentkirályi került még be.
A dobogósok után rendre a Milka, a T-Mobile, a Pick, a Vodafone, a Danone, a Coca-Cola és a Szentkirályi következik.
A kutatásból kiderül, hogy a férfiaknál a Pick és az Unicum mellett jó néhány sörmárka, míg a nőknél a Milka-Danone-Ariel trió szerepelt az összesített eredménynél kedvezőbben.
Érdekesség, hogy a szinglik körében a Facebook a "csúcsmárka", illetve az is figyelemreméltó, hogy a hazai tőzsdei favoritok jellemzően megosztóak: az OTP és a Mol például "hideget-meleget" egyaránt kapott - olvasható a Millward Brown közleményében.

A rangsor elsősorban fogyasztói ragaszkodást fejez ki. "Mondhatjuk, hogy az a márka, amelyik előrébb van, közelebb áll a fogyasztók szívéhez. Szól arról, hogy kiket nem cserélnénk el szívesen, melyek azok a márkák, amelyeket akkor is szeretnénk a közelünkben tudni, akkor is szeretnénk találkozni velük, ha minden megváltozik körülöttünk" - idézi a közlemény Virágh Miklóst, a Millward Brown ügyfélkapcsolati vezetőjét.
 

megosztás
hozzászólások
Filharmónia (1), Helikoni ünnepség (4), autóbusz (1), Z. Karvalics László (1), színház (5), paralimpia (4), vonat (7), medve (1), béremelés (2), szépségápolás (8), bezárás (1), ellazulás (1), Use Unused (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), kulturalis (4), egeszsegugy (266), Bethesda (1), Palya Bea (1), Zala Megyei Főügyészség (4), Rezi (1), szakács (1), Liszkay (2), családbarát (1), pszichoterápia (1), szunyog (3), Jazz Fiesta (2), riporter (1), autó (3), hospice (1), erdekes (538), Csősz-Tóth Norbert (1), hűtőgépcsere-program (1), recept (178), euronews (1), szavazas (9), fogyasztóvédelem (1), Hévízi-tó (1), politika (37), boksz (3), Czigány Sándor (2), LMP (4), 2016 (2), egyetem (188), Platán étterem (1), luxor (99), Pura Vida Port (1), táplálkozási tanácsadó (1), jövőkutatás (1), orosz (1), Alsópáhok (51)