„A pillanat varázsát, hangulatát tudjuk biztosítani Vonyarcvashegyen”

2013. október 10.
„Mi inkább a bisztrómozgalmat szeretnénk megvalósítani és képviselni, ahol egy kis étterem hangulata magas fokú szakértelemmel és gasztronómiai élménnyel párosul” – vélekedik a nem is olyan távoli tervekről Fodor Márk, a Helikon Taverna étterem és a Zenit Hotel Balaton vezetője.

– Mostanában sokat hallottunk rólad mint vendéglátós szakemberről, de keveset mint közéleti szereplőről. Mi ennek az oka?
– Igyekszem az általam elvállalt feladatokban jól teljesíteni, legyen az a vállalkozások irányítása, a vonyarcvashegyi turisztikai egyesület vagy éppen a megyei területfejlesztési bizottság vezetése. Ha valamit elvállalok, mindig kitűzök egy célt, amit el szeretnék érni, meg szeretnék valósítani, és azért dolgozok. Ma inkább szakmai feladataim vannak.
– Ez azt jelenti, hogy már nem fogsz politizálni?
– Hétköznapi értelemben véve nem politizálok már vagy három éve, nincs is ilyen ambícióm. Turisztikai, szakképzési, területfejlesztési szakpolitikai kérdésekkel azonban szeretnék foglalkozni a jövőben is.  
– Nem túl sok ez így együtt?
– Abszolút nem, minden feladatom segíti a másikat, egymásra hatnak, ezért szerencsésnek is mondhatom magamat. A legfontosabb, hogy az embernek meg kell szerveznie pontosan előre az életét, így a munkáját is. Az általam irányított cégek nyáron 80 főt foglalkoztattak, télen is meghaladja ez a létszám az 50 főt. Sok munkával elértük azt, hogy Vonyarcvashegy legnagyobb adófizetői legyünk. Kollégáim folyamatosan fejlődnek, és kimagasló eredményeket érnek el a saját területükön. Az én feladatom szinte csak annyi, hogy a személyük kiválasztása után tiszta és egyértelmű célokat és utakat vázolok fel a részükre, majd hagyjam őket alkotni, dolgozni. Egyedül nekem sem menne ekkora feladat teljesítése, ez már csapatmunka.
– Mi lesz a legközelebbi szakmai kihívás az életedben?
– A Bock Bisztró Balaton megnyitása Vonyarcvashegyen. Komoly feladat, itt nem lehet hibáznunk a kollégáimmal. Sok felkészülést igényel, mert partneréttermünket az utóbbi kilenc évben mindig az ország tíz legjobb étterme között említették szakmai körökben.
– Van egy ilyen magas gasztronómiai élményt nyújtó bisztróra igény itt a környéken?
– Szerintem igen. Akkor nem csinálnánk meg, ha nem hinnénk a jövőjében. Biztos, hogy a vendéglátós kollégáknak és a fogyasztóknak is változniuk kell itt, helyben is. Éttermet alkalomhoz illően kell választani, mint mondjuk ruhát. Nem frakkban és estélyiben megyünk dolgozni. Nem is lehet jó minőségű, egészséges alapanyagokkal dolgozni egy bizonyos ár alatt. Ha étkezésről van szó, akkor biztos, hogy nem mi leszünk azok, akik közmenüt fognak szolgáltatni olcsó alapanyagokból, de ahogy most is, a pillanat varázsát, hangulatát tudjuk biztosítani, legyen az családi ebéd, meghitt vacsora vagy ünnep. Sajnos most a környékünkön zavar van az éttermi szolgáltatók és a piaci igények között, a magas éttermi elvárások keverednek a közétkeztetés olcsóságával. Mi inkább a bisztrómozgalmat szeretnénk megvalósítani és képviselni, ahol egy kis étterem hangulata magas fokú szakértelemmel és gasztronómiai élménnyel párosul.


Díjak, elismerések
2012-ben a Helikon Taverna a balatoni iparkamarák minősített üzlet címét nyerte el. 2013-ban a Magyar Konyha szakfolyóirat balatoni ajánlott éttermévé vált. Szeptemberben a Zala Megyei Iparkamara minősített éttermévé választotta a Helikon Tavernát.
A szálloda 2013 elején második helyezést ért el Az év legbarátságosabb szállodája versenyen az 50 szoba alatti szállodák között. A szálloda tekintetében az idén a legnagyobb szakmai elismerés lehet a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díjának megszerzése. 

megosztás
hozzászólások
Novák Péter (1), ÉrtékTrend (35), megemlékezés (10), divat (4), jaras (36), kozlekedes (8), Horvath Terez jegyzo (29), gyász (1), Bátortábor (1), középiskola (1), hospice (1), vitorlásverseny (30), 3D (1), túlsúlyos (3), rádió (1), adomány (1), Serenity Hill (1), egyetem (188), rezsi (18), Pelso Társaság (6), kutyás strand (5), nyugdíjas (2), bank (7), Balaton Sound (2), Balaton (1157), balatoni strandbelépő (1), Márton nap (1), kereskedelem (1), Koncz Zsuzsa (1), utánpótlás (1), online (1), Balatonfüred (3), időkép.hu (2), power-bank (1), koktél (1), igazgató (1), marko peter (22), testkezelés (2), Táncpanoráma Keszthely (10), GESZ (11), erdekes (538), Kardos Gábor (6), Katedra nyelviskola (5), google (3), internet (20), taverna (25), baleset (169), szakács (1), Mándó Zsuzsanna (1), Rezi (1)