A Pécsi Tudományegyetemen már elrendelték a szénszünetet

2012. november 27.
Elrendelték a szénszünetet a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), a felsőoktatási intézménynek csak a betegellátásban érintett létesítményei és a kollégiumai lesznek nyitva december 22. és január 4. között.

A PTE kedden, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint erre az időszakra szabadságra küldik azokat a dolgozókat, akiknek a munkája nem érinti a betegellátási és ügyeleti feladatokat. A tervezett vizsgákat azonban megtartják az egyetem felnőttképzési karának épületében és a Tudásközpontban, erről időben tájékoztatják az érintett hallgatókat és oktatókat. Hozzátették, a rektori hivatalban és a gazdasági főigazgatóságon ügyeletet tartanak.
Az egyetem indoklása szerint a lépésre a költségvetését érintő 720 millió forintos év végi zárolás miatt kényszerül.
Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy ezzel a zárolás legfeljebb 5-10 százaléka takarítható meg. A többit a folyamatban lévő, előre tervezett kisberuházások, felújítások leállításával, a karbantartási költségek minimalizálásával és az alaptevékenység ellátásához nélkülözhetetlen beszerzések átütemezésével próbálják kigazdálkodni.
A közlés szerint létszámleépítés nem szerepel a zároláshoz kapcsolódó intézkedési tervek között.
A PTE már korábban jelezte, hogy a takarékosság jegyében fontolgatja szénszünet bevezetését is. Hasonló döntést hozott vagy tervez a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Károly Róbert Főiskola is. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
monitormagazin (107), bolt (3), művészet (1), szuperhold (1), kutatók éjszakája (1), alakformálás (6), cigaretta (13), tenisz (3), Jobbik (10), Magyarország szépe (1), TRX (22), Golgota Baptista Gyülekezet (1), torkos csütörtök (3), EU (14), helikon (41), szerencsejatek (630), nyelvtanulás (3), kormanyhivatal (93), jég (5), párbajtőr (1), Palya Bea (1), Szemfüles egyesület (3), Nagymező Gyenesdiás (1), munkaviszony (1), idojaras (262), Bedő Beáta (10), margaret thatcher (1), vitorlásverseny (30), Március 15 (2), család (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Horvath Terez jegyzo (29), korhaz (99), Tata (1), diák (4), relaxáció (1), Playboy (1), Via Hotel (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), bezárás (1), macska (1), Ranolder (1), tranzakciós díj (1), Zalai Kutyasuli (1), jóga (1), proa (1), kiállítás (16), Márton nap (1), ingatlan (12), Varga Endre (4)