A pályaválasztásról szakmai kiállításokkal

2013. november 15.
„A Te utad” címmel a pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót rendezett a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Keszthelyen a Balaton Színházban. Megnyitó beszédében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a pályaválasztás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy azzal a gyermekek hosszú távra döntést hoznak.

Lényeges tehát, hogy ismerjék a lehetőségeket. Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta: a keszthelyi és zalaszentgróti járásból összesen kilencszáz hetedikes és nyolcadikos diákot hívtak meg a rendezvényre, amin huszonkét szakmacsoportot mutattak be.

A program keretében jelen voltak a keszthelyi középiskolák, de képviseltette magát több térségbeli intézmény is. A diákok és pedagógusok többek között a csoportos foglalkozásokon ismerkedhettek a középiskolai felvételi eljárás menetével, a nemzeti pályaorientációs lehetőségekkel, a szakmákkal és hiányszakmákkal. Utóbbiakkal kapcsolatosan támogatási rendszerről, a szakiskolai és tanulószerződéses ösztöndíjról, a külső gyakorlati helyen történő képzésről is szó esett. Érdekességként a gyerekek a szakmájukban sikeres munkáltatókkal, a Szakma Kiváló Tanulója versenyen eredményes fiatalokkal is beszélgethettek. A rendezvény második napján pályaválasztási szülői értekezletre kerül sor, benne kiemelten a szülők szerepéről. A fiatalok a két nap során bemutatók által gyakorlatban is ismerkedhetnek az egyes szakmákkal.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
husvet (14), ünnep (141), ellazulás (1), szabadsag (2), Benkő Lívia (1), Jobbik (10), erdekes (538), betegség (12), Bródy János (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Balatoni Kör (2), Négeli Noémi (1), kulturalis (4), Gyarmati Noémi (1), úszás (22), Taliándörögd (1), boldog (1), autóbusz (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), táska (1), Burucs Szabolcs (2), gyenesdias (213), Polgári vélemény (6), webshop (1), téligumi (1), Telecom (2), gyümölcs (2), ÉrtékTrend (35), Szutrély Péter (7), konyha (1), Donkó Imre (1), kert (1), néptánc (4), karrier (1), táncpanoráma (5), aranyérem (1), Liszkay (2), sárkányrepülő (1), Keszthely HUSZ (3), Tarkarét Biofarm (1), drog (3), keresztény (2), gasztronómia (5), A Dal (3), okmányiroda (1), CT (3), pünkösdi regatta (5), Balaton-átúszás (1), 3D (1), kiállítás (16)