A pályaválasztásról szakmai kiállításokkal

2013. november 15.
„A Te utad” címmel a pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót rendezett a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Keszthelyen a Balaton Színházban. Megnyitó beszédében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a pályaválasztás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy azzal a gyermekek hosszú távra döntést hoznak.

Lényeges tehát, hogy ismerjék a lehetőségeket. Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta: a keszthelyi és zalaszentgróti járásból összesen kilencszáz hetedikes és nyolcadikos diákot hívtak meg a rendezvényre, amin huszonkét szakmacsoportot mutattak be.

A program keretében jelen voltak a keszthelyi középiskolák, de képviseltette magát több térségbeli intézmény is. A diákok és pedagógusok többek között a csoportos foglalkozásokon ismerkedhettek a középiskolai felvételi eljárás menetével, a nemzeti pályaorientációs lehetőségekkel, a szakmákkal és hiányszakmákkal. Utóbbiakkal kapcsolatosan támogatási rendszerről, a szakiskolai és tanulószerződéses ösztöndíjról, a külső gyakorlati helyen történő képzésről is szó esett. Érdekességként a gyerekek a szakmájukban sikeres munkáltatókkal, a Szakma Kiváló Tanulója versenyen eredményes fiatalokkal is beszélgethettek. A rendezvény második napján pályaválasztási szülői értekezletre kerül sor, benne kiemelten a szülők szerepéről. A fiatalok a két nap során bemutatók által gyakorlatban is ismerkedhetnek az egyes szakmákkal.

megosztás
hozzászólások
zeneszerző (1), Szőcs Tamás (1), munka törvénykönyve (1), sajtóközlemény (5), hitel (5), Use Unused (1), jog (3), Donkó Imre (1), igazgató (1), hazassag (6), ARC (1), pannon egyetem (12), piac (6), OKJ (1), ruha (2), kormany (11), baleset (169), Partics Roland Hunor (1), Burucs Szabolcs (2), Márki Péter (1), Széll Tamás (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), Benkő Lívia (1), pollen (3), tartozás (1), Balatoni Szövetség (3), táncpanoráma (5), Golfclub Imperial Balaton (2), Sifter Rózsa (1), Kapolcs (1), idojaras (262), goldmark muvelodési kozpont (60), jövőkutatás (1), Kányavári-sziget (1), Szemfüles egyesület (3), tollaslabda (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Zala Megyei Főügyészség (4), torkos csütörtök (3), Pál Attila (1), életveszély (1), okmányiroda (1), karnevál (1), Hévíz (1219), Magyarország tortája (1), kereskedelem (1), Horváth Mariann (1), Balatonfüred (3), parkoló (4), levendula (2)