A művészet nem kortól függ

2017. február 16.
Sok gyermek alátámasztja azt a megállapítást, hogy a tehetség és a művészi hajlam nem korfüggő. Minden művészeti ágban vannak kiemelkedően tehetséges gyermekek, festészet terén például a 9 éves Joshua Wedzin.

Joshua számára a kikapcsolódást nem a videójátékozás, foci, vagy tv nézés jelenti, hanem a festészet édesapja műtermében. A kanadai Behchoko-ban él James Wedzin, aki hazájában igen elismert festő. Nagyon büszke rá, hogy immár 9 éves fiával együtt alkotnak a műtermében.
Korábban a fiú nagyon szerette nézni, ahogy apja fest, de ő maga nem kifejezetten érdeklődött a művészet iránt. Egyszer viszont azt mondta édesapjának, le szeretné festeni az északi fényt.

James ekkor nagy örömet érzett a szívében, és el is kezdte megtanítani fiának, hogyan keverje a színeket és hogyan használja őket a vásznon.
Joshua jól tette, hogy elkezdett festeni, hiszen mint kiderült hatalmas tehetsége van hozzá. Azóta rengeteget dolgozik éjszakába menően is édesapjával, és már több festményét is eladták. A fiúnak ez hatalmas örömöt jelent.

James elmondta, hogy lassan ideje lenne egy művészeti kiállítást szervezni fiának, hogy a nagyobb közönség is megismerje, hiszen nagyon nagy szükség van az ilyen fiatal tehetségekre a mai világban.

megosztás
hozzászólások
szakma (1), állatorvos (1), gerincvédelem (1), zivatar (1), test (1), gyilkosság (1), cégtörlés (3), diák (4), Főzzünk játszva (2), Tóth Levente (2), Marsalkó Dávid (1), pünkösdi regatta (5), állami (1), minisztérium (7), OKJ (1), állami támogatás (1), holokauszt (1), labdarugas (25), Z. Karvalics László (1), ötös lottó (101), Palinkas Robert (83), cipősdoboz (3), Gyarmati Noémi (1), Bock Bisztró (12), kalendarium (831), KiBeszél (14), Béres Attila (2), Darren Cranmer (2), erdekes (538), pedagógus (6), szüret (4), barista (3), debrecen uszo eb (16), telefon (3), halottak napja (1), képviselő-jelölt (5), gyes (2), himnusz (1), Burgonyakutatási Központ (2), La Montanara (1), aranyérem (1), helikon (41), Ferenc pápa (1), könyvbemutató (2), Babos Lajos (1), Bartha Gábor (34), paleo (13), okmányiroda (1), pszichoterápia (1), Koósz Attila (1)