A műszaki ellenőr szerint bár csúszik az átadás, de az építkezés halad

2017. augusztus 18.
Előző számunkban Keszthelyi álomból kis magyar valóság címmel arról írtunk, hogy a Via Hotel és a Keszthelyi jachtkikötő közötti területen zajló, többlépcsős beruházás határidejét többször módosították, látványos változás azonban nem történt az építkezésen.

Az ingatlanpiacra rálátó informátorunk szerint az első apartmanegyüttes a telektulajdonos és a kivitelező közötti szerződés értelmében mindenképpen megépül, ám a többi csak akkor, ha találnak rá befektetőt.

A cikk megjelenése után felkereste lapunkat Kruppai Győző beruházáslebonyolító, műszaki ellenőr, és igyekezett cáfolni az értesüléseinket, valamint megnyugtatni a kedélyeket. Elmondta: tény, hogy a beruházás az eredeti ütemtervhez képest valamelyest csúszik, de halad! Kifejtette: a csúszás több, előre nem látható esemény következménye. Az egyik ilyen a 2016. tavaszi, rendkívül esős időjárás, amikor is az átlagos csapadékmennyiség többszöröse esett, ami a mély fekvésű területen akadályozta a betonacél-szerelési és aljzatbetonozási munkálatokat. Az is befolyással volt a határidőre, hogy a szerkezetépítésre szerződött helyi vállalkozással szerződést bontott a beruházó, ezért újat kellett keresni. Korántsem volt egyszerű feladat egy közepes méretű céget találni „a mai munkaerőpiaci viszonyok” közepette, ráadásul tavasszal-nyáron, amikor egyébként is alig van szabad építőipari kapacitás.

A harmadik legfontosabb ok – magyarázta Kruppai –, hogy „a megnövekedett vevői igények miatt” az épületet részlegesen át kellett tervezni, ugyanis egy felső szint is került rá, amelynek az engedélyezése több hónapot vett igénybe, addig nem lehetett folytatni az építkezést.

A műszaki ellenőr elárulta: azért nem lát látványos változást az apartmanegyüttesen a külső szemlélő, mert „a most folyó munkák jellemzően egyrészt a belső udvarban, másrészt a lakásokban folynak”, az épületgépészeti, -villamossági alapozó munkálatok mellett a belső vakolások, aljzatolások, hőszigetelések jelentős részét elvégezték, a nyílászárókat beépítették.

Kruppai Győző állította, hogy a tervek soha nem tartalmaztak sem wellness-, sem szabadidőközpontot. Kijelentette azt is, hogy mind ő, mind a kivitelezésben részt vevők – szerződésük teljesítését követően – mindig megkapták a munkadíjukat. A műszaki ellenőr elárulta: már megvan a következő ütem építési engedélye, a beruházó jól láthatóan rendbe tette az építési területet is, készülve az újabb épület alapozási munkálataira.

Ahogy ő is, mi is reménykedünk abban, hogy az elkészülő társasháznál jobb cáfolata nem lehet korábbi információinknak!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
betegség (12), Zala folyó (1), Reischl-sörház (1), csillaghullás (2), kitüntetés (6), Novák Péter (1), tengerpart (1), igazgató (1), bank (7), freestyle foci (1), repülő (3), Hévíz gyógyfürdő (112), magyar dal napja (8), karácsonyi képeslap (1), Biró Róbert (15), advent (226), Fidesz (14), életmód (10), Dublecz Karoly (2), érettségi megoldás (5), kék zászló (1), web (5), egyház (2), Táncpanoráma Keszthely (10), golf (11), boksz (3), utca embere (8), katasztrofavedelem (44), belfold (1440), zivatar (1), Az év orvosa (1), szolárium (1), támogatás (5), fesztival (93), vállalkozó (4), nyugdíjas (2), Rtime (5), Tál Zoltán (2), shotokan karate (3), google (3), Silver fitness (1), police (513), óraátállítás (3), Saul fia (7), Varga Endre (4), hó (4), íjászverseny (1), Ollári Barbara (1), Keszthelyi Kiscápák (6), transzfer (1)