A modern technológia korában így lehet a legkönnyebben állást találni!

2017. április 20.
A XXI. század eljövetelével mondhatni, hogy nagyon sok minden megváltozott. Az internet térhódítása elindított egy olyan folyamatot, ami átalakította az emberek szokásait.

Kezdetben a mobiltelefonokat a másik felhívására, vagy SMS küldésére használtuk. A mobilt felváltotta az okos telefon, amelynek ugyan megmaradt az alapfunkciója, de számos más dologra is lehet már használni.

Az első és legfontosabb, hogy legyen rajta internet elérhetőség, mert anélkül nem sokat lehet csinálni rajta. A különböző alkalmazások sokkal könnyebbé teszik életünket, mert számos információ birtokába juthatunk. Tipikusan előfordulhat az, hogy nem tudjuk a busz, vagy vonatmenetrendet. Régebben azt csinálhattuk, hogy kimentünk a buszpályaudvarra, megállóba, vagy az állomásra, és megnéztük, hogy mikor indul az adott jármű.

Ezzel szemben ma már akár otthonunk kényelméből is utánanézhetünk a menetrendnek. Ahogyan életünk, úgy az álláskeresés is gyökeres változáson esett át. Mielőtt nem volt internet, az emberek leginkább újsághirdetésekből, valamint a boltok kirakataiból értesülhettek a meghirdetett pozíciókról. A világháló elterjedésével azonban létrejöttek különböző oldalak, amelyek segítségével akár gyorsan, és egyszerűen is lehet munkát találni. Az álláskeresésnél nagyon fontos az, hogy melyik városban helyezkedünk el.

Az emberek egy része szereti a nagyvárosi életet, amíg ezzel szemben a társadalom másik fele a kisebb városokat kedveli. Budapest vonzáskörzetébe tartozik Budaörs, ami jelentős gazdasági és kulturális központnak tekinthető. A városban megtalálhatóak az alábbi vállalatok: Aldi diszkontáruház, az Auchan hipermarket, Decathlon sportáruház, Euronics műszaki áruház, IKEA bútoráruház, Intersport sportáruház, JYSK bútoráruház, valamint a Kika bútoráruház.

Látható, hogy vannak lehetőségek a városban, hiszen ezek a cégek képesek arra, hogy munkahelyeket teremtsenek. Álláskeresésnél jól jöhet valamelyik okos eszköz, legyen szó akár telefonról vagy laptopról, mert a budaörsi munkák oldalra kattintva válogathatunk a különböző álláslehetőségek közül. Az áruházak kereshetnek akár kereskedelmi ügyintéző pozícióba munkaerőt, aki rendelkezik megfelelő tapasztalattal. A tapasztalat azért ilyen fontos, mert így a vállalatoknak nem kell foglalkozni a munkavállaló betaníttatásával, és ezzel időt spórolnak meg.

A munkalehetőségek a leggyakrabban teljes munkaidőben vannak meghirdetve, ami 8 óra munkavégzést jelent. A munkáltató elvárásai közé tartozhat a szakközépiskolai, vagy gimnáziumi végzettség, az idegen nyelvtudás, és a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, ezen belül is az Office használata.

A legtöbb munkakörbe beletartozik az adminisztráció is, így számos adatot rögzítenie kell az alkalmazottnak a cég számítógépes rendszerébe. Ez a munkakör inkább a hölgyeknek kedvez. A vendéglátásban is el lehet helyezkedni, hiszen gyorséttermek kereshetnek munkaerőt akár front desk pozícióba is.

Amit egy vállalat kínálhat a jelentkezőnek: Rugalmas munkaidőt beosztás alapján, jó társaságot, és vendégközpontú csapatot, biztos bejelentett keresetet, fix havi bért, extra juttatást (cafetériát, és havi bónuszt), valamint kedvezményes napi étkezést.
Amit a cég elvárhat egy jelentkezőtől: ápolt megjelenés, kiváló kommunikációs készség, vendégorientáltság, a szakma-munka iránti elkötelezettség. A legtöbb helyre már elektronikus úton kell benyújtani a jelentkezést. Az álláshirdetéseket mindig figyelmesen el kell olvasni, mert egyes vállalatok motivációs levelet is kérhetnek. Még több álláslehetőséget lehet találni a www.facebook.com/BudaorsAllas oldalon.

megosztás
hozzászólások
georgikon (38), tűzijáték (1), méregtelenítés (1), földrengés (2), halottak napja (1), Ferenc pápa (1), percdíj (1), Magyar Államkincstár (2), programajánló (19), fitnesz (1), A Dal (3), relaxáció (1), film (8), CT (3), vendégéjszaka (2), szabadsag (2), luxus (4), vegetariánus (1), munka törvénykönyve (1), fájdalomambulancia (2), KFT (1), Kovács Ernő (1), kovács (1), mav (25), Amazon (3), Főzzünk játszva (2), keszthely program (1241), Sárdi Katalin (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), alpolgármester (2), nagyik karácsonya (1), tappenz (1), tanulás (2), Szőcs Tamás (1), rendőr (3), sofőrszolgálat (1), influenza (2), facebook (15), vasárnapi pihenőnap (3), Marsalkó Dávid (1), múzeumok éjszakája (4), keszthely (4040), menetrend (3), dohany (15), Életfa iskola (2), HUSZ (7), power-bank (1), Kvárta Mátyás (44), árviz (2), Polgári vélemény (6)