A megye identitáskérdés is

2012. január 18.
A megyei önkormányzatok számára nagy változást hozó évben vagyunk. Gazdag és értékekkel teli múltat hagyunk magunk mögött feladataink változásával - kezdte köszöntő beszédét Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat újévi fogadásán.
Nézze meg galériánkat!

Elmondta: jó gazdái voltak az intézményeiknek, számos fejlesztést tudtak megvalósítani. “Bár kulturális intézményeinket az önkormányzati feladatváltozás miatt elvesztettük, ez azonban nem azt jelenti, hogy ne akarnánk rajta tartani a szemünket további sorsukon. A megyei önkormányzatok területfejlesztési hatásköreikkel a jövőben remélhetőleg még többet is tudnak tenni a megye kulturális és turisztikai fejlesztéséért” - tette hozzá az elnök.
“Feladataink ugyan változnak, de a megye és a megyei önkormányzat marad. Ragaszkodunk  hozzá - különösen zakaiként. 780 évvel ezelőtt, 1232-ben itt, Zalában, Kehidán született meg az az oklevél, amit  a megyei önkormányzatok, a nemesi vármegye kialakulásának egyik legfontosabb alapdokumentumának is nevezhetünk - folytatta Manninger Jenő és kihangsúlyozta: a megye nem csupán közigazgatási, államigazgatási és politikai kérdés, hanem identitáskérdés is. Ezért is tartja fontosnak a kulturális és oktatási fejlesztésekben való részvételt.
A fogadáson Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője mondott pohárköszöntőt  és kiemelte: közös összefogással, zökkenőmentesen sikerült aláírni a Zala megyei önkormányzat az államnak történő vagyonátadásról szóló megállapodást, amiért külön köszönetet is mondott a kormánymegbízott.
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
keresztény (2), testkezelés (2), Radnóti Miklós (1), Művészetek völgye (7), kezilabda (64), kert (1), kutatas (81), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Kocsis László (1), néptánc (4), apartman (3), mellrák (1), Balaton-átúszás (1), vízimentő (5), C+ fesztivál (1), kovács (1), Gachályi András (3), túlsúlyos (3), aranyérem (1), év fürdője (4), vasút (10), adomány (1), Bóka István (1), medve (1), Puskás Tamás (3), webmark (2), földrengés (2), hullámmasszázs (1), szavazas (9), fogyasztóvédelem (1), természetgyógyászat (2), Rezi (1), horgász (5), zala (1156), CT (3), Palya Bea (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Nagykanizsa (1), Lel Ki Főzde (1), Burgonyakutatási Központ (2), Révai Gábor (1), munka törvénykönyve (1), Torsa Dániel (1), repülőtér (21), cukorbetegség (2), tour de france (1), Pelso Társaság (6), VOLT fesztival (7), tűzoltó (32), kiállítás (16)