A megelőzésre helyezve a hangsúlyt

2014. december 07.
Az Egészségfejlesztési programok megvalósítása a Keszthelyi kistérségben című projektben rehabilitációs sport- és egészségnapot rendeztek Keszthelyen, a Csány–Szendrey ÁMK-ban.

A programot Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy nemcsak a betegségek kezelésére, hanem a megelőzésre is nagy szükség van. Az egészséges életmódra törekvés elengedhetetlen mind idős-, mind fiatalkorban, az emberek e törekvését támogatják a programok, a pályázatok, de az egyéneknek is tisztában kell lenniük, hogy ez mennyire fontos. E célok jegyében szerveztek számos előadást, bemutatót a rendezvényen. Az érdeklődők megtekinthettek shotokan karate és aerobikbemutatót, részt vehettek egészségiállapot-felmérésen, hallásvizsgálaton, megmérethették a vérnyomásukat és a vércukorszintjüket, de versenyezhettek is különböző sportágakban, például asztaliteniszben és sakkban mérhették össze ügyességüket. Előadást hallgathattak mindemellett a gyógyterápiákról, a mozgásszervi rehabilitációkról, a sportsérülésekről, a gerincbetegségek kezeléséről, valamint az új fájdalomcsillapítási lehetőségekről. Amint a szervezők elmondták, törekednek arra, hogy a jövőben is hasonló programokkal várják az érdeklődőket Keszthelyen és a térségben.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
webshop (1), kereszt (1), jótékonyság (3), Oroszlán Zsolt (2), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), georgikon (38), országgyűlési képviselő (33), verklifesztivál (3), 2016 (2), Szennyai Anita (2), keszthelyi nyari jatekok (55), Rejuvena (19), Silver fitness (1), gyógyfürdő (6), választás (46), Balatoni Hajózási Zrt (4), Varga Terézia (1), zápor (1), kábítószer (9), csillaghullás (2), relaxáció (1), karrier (1), politika (37), Szőcs Tamás (1), TRX (22), Zalaköveskút (1), Darren Cranmer (2), Astellas-díj (2), kormánymegbízott (1), szépségápolás (8), cukorbetegség (2), pünkösdi regatta (5), kenyér (7), szavazas (9), nav (29), Jemen (1), Cserszegtomajfutás (5), europa-bajnok (5), Kovács Ernő (1), közétkeztetés (4), Bedő Beáta (10), himnusz (1), világbajnokság (2), állami (1), Cserszegtomaj (124), medve (1), konyha (1), halottak napja (1), Rézsó Tamás (6), erzsebet program (4)