A megelőzésre helyezve a hangsúlyt

2014. december 07.
Az Egészségfejlesztési programok megvalósítása a Keszthelyi kistérségben című projektben rehabilitációs sport- és egészségnapot rendeztek Keszthelyen, a Csány–Szendrey ÁMK-ban.

A programot Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy nemcsak a betegségek kezelésére, hanem a megelőzésre is nagy szükség van. Az egészséges életmódra törekvés elengedhetetlen mind idős-, mind fiatalkorban, az emberek e törekvését támogatják a programok, a pályázatok, de az egyéneknek is tisztában kell lenniük, hogy ez mennyire fontos. E célok jegyében szerveztek számos előadást, bemutatót a rendezvényen. Az érdeklődők megtekinthettek shotokan karate és aerobikbemutatót, részt vehettek egészségiállapot-felmérésen, hallásvizsgálaton, megmérethették a vérnyomásukat és a vércukorszintjüket, de versenyezhettek is különböző sportágakban, például asztaliteniszben és sakkban mérhették össze ügyességüket. Előadást hallgathattak mindemellett a gyógyterápiákról, a mozgásszervi rehabilitációkról, a sportsérülésekről, a gerincbetegségek kezeléséről, valamint az új fájdalomcsillapítási lehetőségekről. Amint a szervezők elmondták, törekednek arra, hogy a jövőben is hasonló programokkal várják az érdeklődőket Keszthelyen és a térségben.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
helikon (41), KDNP (1), Csángó Zsuzsa (1), A Dal (3), torkos csütörtök (3), zene (23), Havasi Bálint (13), La Montanara (1), webmark (2), hűtőgépcsere-program (1), Burgonyakutatási Központ (2), szilveszter (6), jégpálya (4), érettségi megoldás (5), gyilkosság (1), konyha (1), Z. Karvalics László (1), Kastély kávézó (1), család (1), Dumaszínház (2), menzareform (4), kert (1), muzeum (55), szunyog (3), Aradvári László (1), túlsúlyos (3), DJ Gerysson (1), drogmentes (1), ZalaSprings Golf Resort (2), Golfclub Imperial Balaton (2), kormanyhivatal (93), Happy Dixieland Band (8), Egészségfejlesztési Iroda (1), kábítószer (9), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Rio 2016 (32), farsang (2), Tóth Gergely (1), kitüntetés (6), Németh Gábor (1), országgyűlési képviselő (33), mav (25), Kányavári-sziget (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Partics Roland Hunor (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Széll Tamás (1), Tar Ferenc (3), spinning (1), év fürdője (4)