A magyarok külföldi, a külföldiek magyar fagyasztott zöldséget vesznek

2015. március 10.
Zöldborsó, kukorica és spenót - ezek a magyar fogyasztók kedvencei, ha fagyasztott zöldségekről és gyümölcsökről van szó. A Corvinus Egyetem kutatói segítségével elvégzett 1000 fős felmérésből kiderült az is, hogy bár a vásárlók a hazai alapanyagokból készült termékeket részesítik előnyben, a reklámmal támogatott külföldi márkák ismertebbek és kedveltebbek a hazaiaknál.A kutatás alapján a kiskereskedelmi forgalomban 4-5 kg-ra becsülhető az éves egy főre jutó fagyasztott zöldség- és gyümölcs fogyasztás, mely lassú növekedést mutat. A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy egyre inkább a kényelmi szempontok által befolyásolt főzési szokások kedveznek a fagyasztott termékek piacának, így ma már a megkérdezettek kétharmada rendszeresen vásárolja ezeket a termékeket. Igaz, a nyári zöldségkínálat befolyása még ma is jelentős: 37% csak a téli időszakban tartozik a rendszeres vásárlók közé és 20% azok aránya, akik maguk fagyasztják le a kertjükből vagy a piacról származó alapanyagot.   

 

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók egy részének fenntartásai vannak a fagyasztott zöldségekkel, gyümölcsökkel szemben. 19% szerint a fagyasztás rontja a minőséget, 11 % szerint a termékek tartósítószert tartalmaznak, 6% a növényvédőszer maradványok miatt aggódik, 17% pedig mesterségesnek érzi a termékek ízét.   
Forrás: euroastra.hu

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
traffipaxrendszer (1), Gulyás Orsolya (2), triatlon (13), karrier (1), életveszély (1), Bagyinka Tímea (1), Papp Gabor (227), Szőcs Tamás (1), Zalaszántó (1), idegenforgalom (174), paralimpia (4), Cserép Letícia (1), Szent Márton (3), Vajda János Gimnázium (22), szex (9), Kis-Balaton (1), Tarkarét Biofarm (1), Kocsis László (1), Szeiler Gábor (1), terápia (4), beruházás (2), DJ Gerysson (1), vuz kft (17), piac (6), sportlövő (2), Örvényeshegy Piknik (3), Festetics kastély (139), Rúzsa Magdi (1), Bartha Gábor (34), keprol kepre (7), helikon (41), Laky András (2), halál (42), pünkösdi regatta (5), mav (25), online (1), aranyérem (1), fitt (1), ellenőrzés (2), Balaton átúszás (5), augusztus 20. (5), Zalacsány (4), utazas (15), autizmus (2), jogszabály (1), Németh Veronika (1), Ács István (10), jatek (2), shotokan (1), Taliándörögd (1)