A legrosszabb taktika a halogatás!

A legrosszabb taktika a halogatás!

2016. szeptember 29.
Az emlőrák a magyar nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos betegség. Hazánkban évente mintegy 8000 új beteget diagnosztizálnak.

A betegség az 50-65 év közötti nőknél fordul elő leggyakrabban, de sajnos a fiatalabbak között is egyre gyakoribb. A betegség kezdeti szakaszában nagy esély van arra, hogy az időben észlelt elváltozást csaknem nyomtalanul eltávolítsák, erre minden egyes héttel csökken az esély. Gyanú esetén a választható legrosszabb taktika a halogatás.

Nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a rendszeres, havi önvizsgálat és 45 év felett az éves szűrővizsgálatokon való részvétel!

A Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztési Irodája és a Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából közös sétát szervez Keszthelyen szeptember 30-án, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a betegségre, a szűrővizsgálat fontosságára, a megelőzésre.

A szimbolikus rózsaszín szalagot minden résztvevő a keszthelyi Fő téren kapja meg, ahonnan 11-kor indul a közös séta a mellrák ellen.

megosztás
hozzászólások
Balatonfüred (3), videó (1), pálinka (2), TDM (3), nő (2), Alsópáhok (51), boksz (3), barista (3), gyermekszám (1), Magyarország szépe (1), lakás (3), Horvath Terez jegyzo (29), Kis-Balaton (1), Tour de Hongrie (2), trianon (2), labdarugas (25), Krassói Katalin (1), helyesírás (1), Astellas-díj (2), Somogyi Zoltán (4), gyümölcs (2), Playboy (1), szüret (4), debrecen uszo eb (16), cukorbetegség (2), betegség (12), sajtóközlemény (5), munkahely (8), fitt (1), relaxáció (1), Laky András (2), KiBeszél (14), Pelso Társaság (6), szép (9), muzeum (55), Egészségfejlesztési Iroda (1), telefon (3), cselgáncs (1), Gál Lajos (9), kozlekedes (8), minimálbér (1), Donkó Imre (1), augusztus 20. (5), fogyasztóvédelem (1), A Dal (3), OKJ (1), hegyalja fesztival (3), Balaton-átúszás (1), Tóth Xénia (6), Keszthelyi Táncpanoráma (7)