„A legfontosabb a hitelesség megtartása”

2016. január 25.
Fiatalok, tehetségesek, és van véleményük. Hegyi Roland (HR) és Kvárta Mátyás gyermekkori jó barátok, és bár még mindig zsenge korúak, sokéves szakmai tapasztalat van már mögöttük. Most közös projektbe vágtak: együtt ötletelnek, és az utómunkát is együtt végzik – ki-ki a maga „asztala” szerint.Lapunk új munkatársa, a 24 éves, alsópáhoki születésű Kvárta Mátyás egy ideig „tévúton” járt: a szombathelyi művészeti szakközépiskolában kezdetben grafikusnak tanult, a freestyle fociról pedig úgy hitte, a focisták partvonal menti szórakozása. Hamar helyreállt azonban a világ rendje: felfedezte a filmes-fotós szakot, és elmerült e létező sportág világában. Instagram-oldalán e kettőt ötvözi: eddigi 4000 követője humorból és profizmusból is részesül bőven.

‒ Kezdetben a reklámokban szereplő sztárfocisták mozdulatait próbáltam követni, utánozni, majd az interneten is kutakodni kezdtem. Láttam a kisfilmeket, és nem hittem el, hogy ilyen létezik, ezért nekifeküdtem a freestyle focinak és a videokészítésnek is. Gondoltam, ha Ronaldinhóval reklámot készítenek a meccsek szünetében, akkor ez csak menő dolog lehet. A médiaérettségi és a szakmai vizsga után egy évig rendezvényvideózással, -fotózással foglalkoztam. És fix kamerával vettem a freestyle focis próbálkozásaimat. A legelső videómhoz a magyar freestyle foci elnöke megjegyezte: annak ellenére, hogy lehet látni, kezdő vagyok, meg lehet vágni így is, élvezetesen is egy videót. Ez még inkább motivált.
‒ 2011/12-ben végeztem, azóta jártam Zágrábban, Szentpétervárott, Prágában. 2011-ben a francia Styball Az év trükkje versenyén Crazy kategóriában első helyezést értem el. Voltam Európa-bajnokságon harmadik, tavaly megkaptam Az év fiatal tehetsége 2014 nyugat-dunántúli regionális díjat (Citistar Selencion 2015). A foci és a videózás párhuzamosan fut az életemben: ma már hagyok időt a szervezetemnek regenerálódni, ezért kétnaponta edzek, de szinte mindennap posztolok a Youtube-ra vagy az Instagramra. Szerepeltem reklámfilmekben is, most pedig menedzsert keresek (www.kvartam.hu).

 A 20 éves Hegyi Rolandról nem először ejtünk szót: a Monitor Magazin többször is írt a fiatal tehetségről. A BulvárRap kiötlője elárulta: a legfontosabb hitelesnek maradni.
‒ Zenével foglalkozom, zenét és szöveget írok. Kialakult a saját stílusom, videoklipeket forgatok, és egyre többen követik a munkásságomat. Jobbára a 12–20 éves korosztály hallgat, a 110 BPM-es tempójú trap az én világom. Ez kicsit pörgősebb, dinamikusabb, jobban eladható szórakozóhelyeken. 2013-ban kezdtem dolgozni a pécsi Dzsiizával, az ő segítsége nagyon sokat jelentett. Több közös dalunk van, és máig sok a közös fellépésünk.
‒ Kvárta Mátyással régóta barátságban vagyunk, és a vlogot (internetes videonapló) már régóta ki akartuk próbálni. Az emberek szeretnek belelesni mások életébe, ezért ez a műfaj nagyon felkapott. Most lehetőséget kaptam a Monitor Magazintól arra, hogy vlogot „írjak”, ebben együtt ötletelünk Matyival, aki az utómunkákba is besegít. Nem öncélú vlogot szeretnék, jó lenne, ha azokról is szólna, akik az epizódokat figyelemmel követik. Közérdekű és érdeklődésre számot tartó témákat boncolgatnék természetes és laza stílusban. A sarokpont a hitelesség: nem szabad semmit megélhetésből feltölteni a Youtube-ra. A youtuberek, vloggerek tábora közös, akik komolyan nekifekszenek, előbb-utóbb befutnak, de útközben elveszhet a lényeg. Meg kell találni az egyensúlyt.

megosztás
hozzászólások
georgikon (38), tűzijáték (1), méregtelenítés (1), földrengés (2), halottak napja (1), Ferenc pápa (1), percdíj (1), Magyar Államkincstár (2), programajánló (19), fitnesz (1), A Dal (3), relaxáció (1), film (8), CT (3), vendégéjszaka (2), szabadsag (2), luxus (4), vegetariánus (1), munka törvénykönyve (1), fájdalomambulancia (2), KFT (1), Kovács Ernő (1), kovács (1), mav (25), Amazon (3), Főzzünk játszva (2), keszthely program (1241), Sárdi Katalin (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), alpolgármester (2), nagyik karácsonya (1), tappenz (1), tanulás (2), Szőcs Tamás (1), rendőr (3), sofőrszolgálat (1), influenza (2), facebook (15), vasárnapi pihenőnap (3), Marsalkó Dávid (1), múzeumok éjszakája (4), keszthely (4040), menetrend (3), dohany (15), Életfa iskola (2), HUSZ (7), power-bank (1), Kvárta Mátyás (44), árviz (2), Polgári vélemény (6)