A legbiztosabb jele annak, hogy tombol a nyár: dzsessz Györökön csütörtökön

2016. július 12.
2008 óta minden július–augusztusban Balatongyörökre költözik a dzsessz: négy csütörtökön, valamint egy nyitó- és egy zárófiesztán ünnepelhetik a műfaj kedvelői a színvonalas zenét.

A különleges és a környéken egyedülálló programsorozat célja, hogy lehetőséget adjon a régió tehetséges fiataljainak (és nagy öregjeinek) a bemutatkozásra, s neves sztárfellépőkkel szórakoztassa a nagyérdeműt. A Móló Caféban a jó hangulat garantált: az első és az utolsó bulin a színes kavalkád fergeteges fiesztába torkollik, ahol még a kevésbé táncos lábúak sem bírják majd ülve. A nyár többi csütörtökjén tematikus programokkal szórakoztatják az érdeklődőket.
Varga Endre fő szervező elmondta: ahogy a közönség, úgy a fellépők köre is sokszínű. Az idén is lesz Happy Dixieland Band korhű ruhákban, a kilencéves Boom Batucada dobjaival hozza a ritmust, hangszert ragadnak a polgármesterek, zenél a fiatal, ám roppant tehetséges Nagy Ábel Trió, itt lesz Voga Viki és Kasai Jnofinn a zenekarával, és a záróesten meglepetésvendég is érkezik. Varga Endre hozzátette: a rendezvény helyszínén barátságos kiszolgálással várják a vendégeket, és mint minden évben, a belépés most is díjtalan.


Kasai Jnofinn-dzsesszkoncert
Kasai Jnofinn karibi származású amerikai zongorista, zeneszerző, énekes műveit számos magyar produkcióban hallhattuk már. Feltűnt az X-faktor trénereként, és az eurovíziós dalfesztivál magyar elődöntőiben társszerzőként több produkcióban is közreműködött.
Kasai zenei világa összhangba hozza a karibi zenék könnyedségét, a dzsessz komolyságát és a populáris zenei hatásokat. Zenekarával különleges koncertélményt ígér a Jazz Fiesta Balatongyörök 2016. évi szezonnyitójára, ahol ismert dallamok dzsesszfeldolgozásai mellett saját szerzeményei is hallhatók lesznek.

Voga Viki – Message in the music
Voga Viki zenei pályája kezdetén Presser Gábor mellett gospelimprovizációival hívta fel magára a figyelmet, 2008-ban pedig saját, soul, R&B, dzsessz stílusú, energikus hangzású szerzői lemezével megkezdte önálló zenei karrierjét.

 

2014-ben az ismert rádiós műsorvezető, Voga János lánya Playing on the Radio című, saját szerzeményei tartalmazó albumával újabb rajongókat szerzett magának.
Az idén új művészi oldaláról mutatkozik be a zeneszerző-énekes: Message in the music címmel ad koncertet a Jazz Fiesta Balatongyörök nyitóestjén. A zenekar vokálszekcióval bővülve izgalmas koncertélményt ígér a műfaj kedvelőinek.
„Az új dalokban ötvöződik a rám jellemző zenei energikusság és a nagy ívű dallamok finomsága. Úgy érzem, ezzel az anyaggal sikerült újabb szintre lépnem szerzőként és előadóként is” – nyilatkozta Viki.

megosztás
hozzászólások
ország torta (1), Astellas-díj (2), képviselő-jelölt (5), turisztika (94), Joós Adél (1), Télikert (5), Főügyészség (7), gerincvédelem (1), mozi (13), Hotel Zenit (3), CT (3), jégpálya (4), e-kereskedelem (1), barista (3), webshop (1), Keszthelyen élni (6), állatkert (1), europa-bajnok (5), Kartali Zsuzsanna (1), Balatonátcsúszás (1), Nagy Bálint (10), Ollári Barbara (1), Négeli Noémi (1), termálfürdő (1), szolárium (1), kutatas (81), párbajtőr (1), Fehér szalag (1), boldog békeidők (2), power-bank (1), marko peter (22), Schmied Zoltán (1), EU (14), Nagykanizsa (1), Ruzsics Ferenc (434), Helikoni ünnepség (4), Palya Bea (1), online (1), boldog (1), egeszsegugy (266), posta (1), orosz (1), keprol kepre (7), tiltakozás (1), koraszülött (1), szuperhold (1), női gombolkodó (5), tappenz (1), néptánc (4), minimálbér (1)