A kozmetika mindig fent van a csúcson

2014. március 13.
A magyar iskolák közül egyedüli szponzorként is szerepelt a WorldSkills és az EuroSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak döntőjén, a budapesti I. SkillsHungary Nemzeti Döntőn a keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola. Bertók Kinga szépségápoló-szakágon a lipcsei világbajnokságon induló 16 magyar tanuló és ifjú szakember közül a 2. legjobb helyezést érte el, így ő ezzel már kvalifikálta magát a Szakmák Európa Bajnokságára, melyet októberben Franciaországban rendeznek.

Annak, hogy az Asbóth iskolára szponzorként számított a kamara a budapesti versenyen, több oka is van - tudtuk meg Csótár András igazgatótól. Iskolánkban kiemelt terület a szépész ágazat, a kozmetikus- és fodrászképzés, kiemelkedő szakmai bázissal rendelkezünk. Linhart Rita, a kozmetikusok vezetője minden szükséges tudással felvértezi a tanulókat. Az iskola eszközparkja országosan is kimagasló. Nagy hangsúlyt fektetünk a legmodernebb diagnosztikai- és kezelőgépek beszerzésére, a legkiválóbb kezelőanyagok alkalmazására.
Hazánk 3. alkalommal indított versenyzőt szépségápoló területen. Bertók Kinga érte el az eddigi legjobb eredményt, nyolcadik helyen végzett. Kiválósági fokozatot szerzett, melyet éremmel ismertek el. Csótár András úgy véli: akik Kingát a világbajnokságon megelőzték, többnyire távol-keleti versenyzők, így az eb-n akár egy dobogós hely sem kizárt.

A jövő nagy feladata az utánpótlás megszervezése, ugyanis már készülünk a 2015-ös brazíliai WorldSkills-re is, ahol Kingát már nem indíthatjuk. A versenyek szervezése és lebonyolítása hasonló a nemzetközi sportversenyeknél megszokottakhoz. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországot és Keszthelyt képviselhetjük – mondta el az igazgató.

megosztás
hozzászólások
orosz (1), Fenyves allé (1), autizmus (2), KDNP (1), energia (7), Kocsis László (1), zeneszerző (1), boksz (3), szunyog (3), Krasznai István (1), gyed (3), DJ Gerysson (1), cégtörlés (3), matolcsy gyorgy (1), Palinkas Robert (83), csokoládé (2), keresztény (2), Tóth Csaba (3), Központi Statisztikai Hivatal (3), Baptista Szeretetszolgálat (1), Magyar Telekom (1), Major Veronika (5), felveteli (29), újév (6), Pura Vida Port (1), Pápai Gábor (6), kiállítás (16), kozlekedes (8), freestyle foci (1), álláshirdetés (18), Bagyinka Tímea (1), webshop (1), proa (1), ponthatar (6), diák (4), Kehidakustány (1), TDM (3), relaxáció (1), Palásthy Bese (1), Bock Bisztró Balaton (16), állatvédő (5), Astellas-díj (2), Kastély kávézó (1), költségvetés (1), Via Hotel (1), zala (1156), Saul fia (7), Balatoni Szövetség (3), állatorvos (1), gasztronómia (5)