A kormányváltás az emberek többségének érdeke

2014. február 13.
Kovács László, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, volt EU-biztos tartott sajtótájékoztatót és fórumot Keszthelyen, az Összefogás vendégeként.

Elmondta: a kormányváltás nem az MSZP és az Összefogás érdeke, hanem az emberek nagy többségéé, akik között egyre többen – mintegy 4,5 millióan -élnek a létminimum környékén. A társadalom elszegényedett, félmillió gyerek éhezik Magyarországon, a helyzet a három millió koldus országára asszociál. Veszélyben van a jövő is, hiszen a kormány 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből és az oktatástól is nagy pénzeket szakított el. A társadalomban – munkahelyeken, családokban - az ellentétek is nagyon kiéleződtek, amiben hatalmas a kormányzat felelőssége, csakúgy, mint a parlamenti gyűlölködésben. A gazdaság helyzete rossz, a jövője sem kecsegtető. Minden az egy kulcsos adóval kezdődött, ami nem igazságos. Fordított Robin Hood  módon  a gazdagoknak adott, a szegényektől elvett – mondta. A demokrácia szerinte kritikus állapotú Magyarországon. Vita, valamint fékek és ellensúlyok nélkül ugyanis nem létezik demokrácia. Ezt mutatják a Pakssal kapcsolatos történések is, az, hogy három nap alatt átvitték a bővítéssel kapcsolatos döntést a parlamentben.

Kovács László elmondta: Magyarország nemzetközi megítélése romlott, a lényeg, hogy az EU adja oda a pénzt, de utána ne szóljon bele semmibe. Szerinte az ország kapcsolatrendszere el lett rontva. A Simon üggyel kapcsolatosan azt mondta, hogy az nagyon káros. Az MSZP-nek semmi köze nincs az egészhez, nem ismerik a részleteket. Azt mondta: az ügy Simon Gábor és a törvény viszonya. Legjobb lenne, ha Simon Gábor kiállna a magyar nyilvánosság elé, és részletesen elmondana mindent, ami a történtekkel kapcsolatos.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
állami támogatás (1), Semmelweis Egyetem (1), Bátortábor (1), tenisz (3), drog (3), szuperhold (1), jatek (2), ruha (2), Miss Balaton (1), piac (6), tiltakozás (1), csillaghullás (2), Bringatanya (2), police (513), Tata (1), zala (1156), torkos csütörtök (3), Magyarország tortája (1), gyógyszertár (1), keszthely balaton kekszalag (5), Bródy János (1), Burucs Szabolcs (2), Mikulás (8), Gyarmati Noémi (1), Gulyás Orsolya (2), sarmellek (53), Magyarország szépe (1), Nagymező Gyenesdiás (1), művészet (1), Bogi (13), ingatlan (12), Együtt (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Zala Volán (1), online (1), törvény (1), Golfclub Imperial Balaton (2), Szőcs Tamás (1), Bányai László (2), pedagógus (6), himnusz (1), kékszalag (12), ökölvívás (2), 1956 (1), Novák Péter (1), zeneszerző (1), Művészetek völgye (7), A Dal (3), Tóth Xénia (6), földrengés (2)