A kormány javítaná a vendéglátás helyzetét

2011. szeptember 19.
A vendéglátás helyzetének javítása érdekében a kormány egyebek mellett ágazati stratégiát dolgoz ki, felülvizsgálja a vendéglátással kapcsolatos jogszabályi környezetet és a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) keretében, a vendéglátás forgalmának növelését célzó béren kívüli juttatásra vonatkozó javaslatot dolgoz ki.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozat szerint a kormány jövő március 31-ig dolgozza ki a vendéglátás egészére vonatkozó ágazati stratégiát, bemutatva a szakma legfontosabb kitörési pontjait, alternatívát és iránymutatást adva ezek eléréséhez. A határozat szerint a helyes és ösztönző kormányzati intézkedések kidolgozása és megalapozása, valamint a vendéglátás forgalmának jelentős növelése és jövedelmezőségének javítása érdekében szükséges a stratégia kidolgozása.
Szükségesnek tartja a kormány a vendéglátással kapcsolatos jogszabályi környezet felülvizsgálatát is, ennek határideje 2012. június 30. A felülvizsgálatnál kiemelik a szabályozás optimális jogszabályi szintjének megállapítását, a vendéglátás szakmai feltételeit, a vendéglátó üzletek üzletkör és üzletprofil szerinti megkülönböztetése és minőségi védjegyrendszere feltételeinek szabályozását, a közétkeztetésben az élettani szükségletnek és a diétás igényeknek megfelelő szolgáltatás biztosítását – és a felülvizsgálat eredményének tükrében a megvalósítandó intézkedésekre vonatkozó javaslat elkészítését.
A határozat szerint az idén október 15-ig a kormány kidolgoz a Széchenyi Pihenő Kártya keretében egy jól azonosítható, új, a vendéglátás forgalmának növelését célzó, 2012. január
1-jétől bevezetésre kerülő béren kívüli juttatásra, valamint ezzel összefüggésben az étkezési utalványok szabályozására vonatkozó javaslatot.
Az ágazat javítása érdekében a kormány szerint szükség van a vendéglátó szakmai szervezetek bevonásával a vendéglátás jó higiéniai gyakorlatáról szóló nemzeti útmutató kidolgozására is úgy, hogy az előírások könnyebb betarthatósága mellett az uniós jogban megfogalmazott élelmiszerhigiéniai elvárások teljesüljenek, továbbá annak részleteiről a vendéglátóipari egységek személyzete részére tájékoztató előadások megtartását. Ennek határideje 2012. március 31. mti

megosztás
hozzászólások
karate (2), szalloda (59), adó (6), paleo (13), adomány (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), vadász (2), tornádó (1), jovedelem (2), Cserszegi fűszeres (1), HIV (1), életveszély (1), internet (20), hotel mirage (1), Horváth Lászlóné (1), mav (25), pünkösdi regatta (5), regisztráció (1), Bedő Beáta (10), shotokan (1), Rézsó Tamás (6), Gelencsér Dental (3), freestyle foci (1), Zala Volán (1), Nagymező Gyenesdiás (1), vb (8), Hanse (2), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Novák Péter (1), jaras (36), díj (4), Bethesda (1), uszoda (9), Vatikán (1), Krasznai István (1), Bátortábor (1), bolt (3), TRX (22), medve (1), drogmentes (1), törvény (1), gyermekfelügyelő (1), advent (226), Pete Krisztina (1), halottak napja (1), tabor (6), utca embere (8), belfold (1440), Krassói Katalin (1), fitt (1)