A kihívásoknak megfelelve, jó színvonalúan

2014. február 19.
Az elmúlt esztendőt értékelték a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keszthelyi Kirendeltségén szerdán. A rendezvény vendége volt Egri Gyula ezredes, megyei igazgató, aki üdvözölte a felsorakozott állományt. Ezután Laczikó Károly alezredes, a keszthelyi kirendeltség vezetője mondta el a 2013-as évről szóló beszámolóját.

Többek között beszélt a szervezeti változásokról, arról, hogy több szakterületen koordinálják, végzik a munkát. Megemlítette, hogy két járás területét fogják át tevékenységeikkel: a keszthelyi és a zalaszentgróti tevékenységük mellett a sümegi önkéntes tűzoltók is hozzájuk tartoznak, ahogy majd a megalakuló pacsai szervezet is. A múlt évben meglehetősen sok volt a feladatuk, összesen 334 vonulásuk volt, amiből 92 volt a tűzeset és 142 a műszaki mentés. A márciusi hóhelyzet, a mentések, a belvízi és árvízi védekezés szintén sok munkát adott nekik. 2013-ban két jelentős, hármas kiemelt fokozatú tűzesethez kellett vonulniuk a területükön. E helyen beszélt arról, hogy a vonulási idővel nem voltak problémáik, a nehéz terepviszonyok miatt azonban a tüzek helyszínét gyakran nehezen tudták megközelíteni.

A kirendeltségvezető nyilatkozott a tervekről is, melyek között szerepel a reagálóképesség további növelése, az önkéntes szerepvállalás erősítése, az állományról történő teljes körű gondoskodás és a kapcsolat tökéletesítése az együttműködőkkel. Összegezve azt mondta, hogy az állomány megfelelt a kihívásoknak, és jó színvonalon teljesítette a feladatait. Ahogy ő, Egri Gyula is megköszönte a végzett munkát. Kiemelte a hóhelyzetben és az árvíznél tett erőfeszítéseket, és a többi területen végzett feladatok sikeres ellátását.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
képviselő-jelölt (5), Szent Márton (3), euronews (1), tranzakciós díj (1), skandinav lotto (81), EU (14), maraton (59), hitel (5), atlétika (6), lotus (1), onkormanyzat (481), verkli (5), polgármester (153), retro (1), álommeló (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Platán étterem (1), gyermekfelügyelő (1), debrecen uszo eb (16), kalendarium (831), fogorvos (5), Könnyid László (1), jovedelem (2), ajánló (1148), minimálbér (1), kultura (22), Mándó Zsuzsanna (1), munkaviszony (1), A Dal (3), hévízi kifolyó (3), Magyarország tortája (1), szavazas (9), vuz kft (17), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Kis-Balaton (1), környezetvédelem (2), bíróság (8), menzareform (4), Centrál Színház (1), Szemfüles egyesület (3), Halház kft (1), punkosdi regatta (9), Illés Fanni (1), terápia (4), nyugdíjas (2), táplálkozási tanácsadó (1), Bringatanya (2), footgolf (1), újév (6), Brüsszel (1)