A kaszinózás múltja és jelene

2022. január 10.
Ma már el sem kell mennünk otthonról ahhoz, hogy kaszinóban játszhassunk, online is megtehetjük. De honnan indult minden, és miért ilyen népszerű a kaszinók világa?

Az elmúlt húsz évben Las Vegas a lakosságát tekintve az USA leggyorsabban növekvő városa lett, és ez nem csak a ruletteknek, hatalmas bevásárlóközpontoknak és golfpályáknak köszönhető. Vannak ugyanis olyanok, akik ugyanúgy élnek a világ „legfényesebb” városában, mint mi egy magyar nagyvárosban. A gyerekek iskolába és egyetemre járnak, a szülők pedig dolgoznak, bevásárolnak és élik a megszokott hétköznapjaikat. És persze, ha kívülállóként arra gondolunk, hogy vajon miket tudnak csinálni szabadidejükben a modern technológia kínálatain kívül, akkor van egy jó hírünk, ugyanis Las Vegasban is találhatóak hagyományos szórakozási lehetőségek. Ilyen például a néhány színház és koncertterem, illetve a két nagyszabású múzeum, a Nevada State és a Las Vegas Art.

Természetesen, ha mi, hétköznapi turisták felkerekedünk, és elindulunk Las Vegasba, akkor valószínűleg nem ezt a sok hagyományos kulturális helyet fogjuk felkeresni, legalábbis nem ez a jellemző. A sivatagi városba üdülni érkező emberek ugyanis leginkább a kaszinók világába akarnak belecsöppenni, ami kicsit sem hétköznapi.

Felmerülhet a kérdés, hogy az a repülőtérről érkező, évente átlagosan 40-45 millió utas vajon hol száll meg a világ szerencsejáték-fővárosában. Nem kell aggódni, hiszen a város abszolút felkészült e tekintetben is, hiszen csak a szűkebb belvárosában mintegy 140.000 hotelszoba várja a vendégeket.  És persze ha a szerencsejátékot megyünk kipróbálni, szinte bármelyik szálloda mellett dönthetünk, hiszen majdnem mindegyikhez hozzátartozik egy-egy kaszinó. Persze vannak kivételek, hiszen léteznek úgynevezett „non-gaming” szállodák is, ahol kifejezetten az a lényeg, hogy nem tartozik hozzá kaszinó, ha valaki esetleg mégsem feltétlenül csak játszani érkezett.

A kaszinózás és a szerencsejáték fellegvára tehát kétségtelenül ez a mindig nyüzsgő, villódzó fényeiről és zsúfoltságáról könnyen felismerhető, sivatagban épült város. A turisták jelenléte folyamatos ugyan, de azért nem mondhatja el mindenki magáról, hogy el tud jutni Las Vegasba kaszinózni.

A világ szinte minden nagyvárosa fejlett már annyira, hogy néhány kisebb kaszinót üzemeltessen, ahol a helyi lakosok játszani tudjanak, ha éppen kedvük tartja.

Ma azonban már nem csak ilyen lehetőségei vannak azoknak, akik játszani szeretnének, hiszen már online kaszinók is léteznek, ilyen pl. a PlayAmo login oldala is.

Az online kaszinók elsődleges lényege, hogy otthonról, könnyedén tudjunk játszani. Legtöbbször nem kell attól tartanunk, hogy megbízhatatlanok egyes online kaszinós oldalak, de azért fontos, hogy mindig utánanézzünk, hol is játszunk. Léteznek kisebb-nagyobb weboldalak, ahol játékok sokasága érhető el.

Magyarországon a felmérések szerint a legtöbb 25 és 34 év közötti fiatal, aki online kaszinózásban vesz részt, azt mobiljáról végzi. Ennyire leegyszerűsödtek tehát a játékban való részvétel alapjai, innentől kezdve már csak kedv és játékra való hajlam szükséges a regisztrációhoz.
Az hagyományos játékok online változatai talán a legnépszerűbbek ebben a világban, olyanoké, mint a rulett, a nyerőgépek, vagy a blackjack.
Manapság tehát már nem kell messzire utazni, de még a szobából sem kell feltétlenül kimozdulni ahhoz, hogy kaszinózni kezdjünk, a legtöbb játék akár ingyen is kipróbálható, innentől kezdve pedig már csak rá kell kapni az ízére.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
KDNP (1), tengerpart (1), gyermek (12), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Bányai László (2), betegség (12), középiskola (1), keszthely balaton kekszalag (5), percdíj (1), Palásthy Bese (1), építész (3), Örvényeshegy Piknik (3), Vigántpetend (1), Golden Globe (3), daganat (6), Mikulás (8), minimálbér (1), Keszthelyi Kiscápák (6), sarmellek (53), Zalaszántó (2), országgyűlési képviselő (33), Tarkarét Biofarm (1), pálinka (2), vendeglátás (6), Jemen (1), kerekpar (27), környezetvédelem (2), kisterseg (20), zeneszerző (1), Bogi (13), erdő (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Szőcs Tamás (1), fejlesztés (12), cigaretta (13), kutya (23), republic (1), TRX (22), kert (1), nap (2), trianon (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), ajánló (1148), repülő (3), reklám (1), Gulyás Orsolya (2), georgikon dse (7), Udvaros Dorottya (1), Suba Alexandra (1), deviza (1)