A kastély múltjáról, jelenéről, jövőjéről

2014. február 07.
A Demokratikus Koalíció keszthelyi csoportjának meghívására a Festetics kastély múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott előadást a Goldmark Károly Művelődési Központban dr. Czoma László történész, muzeológus, a Helikon kastélymúzeum volt igazgatója péntek este.

Beszélt többek között arról, hogy a Festetics család mit adott a városnak, a kultúrától az egészségügyig, az oktatástól a gazdasági értékekig. Szót ejtett a kastély jelenlegi helyzetéről is, amiről azt mondta:  nem járt a kastélyban az elbocsátása óta, de figyelemmel kíséri az intézmény helyzetét, sokan hívják telefonon, és mesélnek neki. Hozzátette, az ő igazgatósága alatt mindig arra törekedtek, hogy minden korosztálynak megfelelő programot, látnivalót nyújtsanak. Azt mondta az elbocsátásánál is jobban fáj neki, hogy sok dolgozót elküldtek a kastélyból, nincsenek rangos időszaki kiállítások, megszüntették az Európában egyedüli hintórestaurátor műhelyt. Az iszlám kiállítás meghiúsulása szintén nagyon bántja. Beszélt a fejlesztésekről is, melyekről azt mondta: számos olyan tervvel rendelkeztek, melyhez pályázati támogatás kellett volna. Azokat azonban nem kapták meg, így nem tudtak előrelépni. Elmondta: bízik benne, hogy a Helikon kastélymúzeum jövőjét illetően jól alakulnak majd a dolgok.

megosztás
hozzászólások
Zala folyó (1), barista (3), kilométer (1), úszás (22), gyermekfelügyelő (1), tűzijáték (1), Varga Endre (4), Zalaszántó (2), menekült (1), Kovács Viktória (4), Kastély kávézó (1), Könnyid László (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Asperger-szindróma (1), Vigántpetend (1), Márki Péter (1), Básti Juli (1), ingatlan (12), óvoda (7), parkoló (4), Semmelweis (2), Brüsszel (1), Balaton-part (10), tour de france (1), Koncz Zsuzsa (1), eltűnt (5), keszthelyi nyari jatekok (55), táplálkozás (1), debrecen uszo eb (16), miniszterelnök (2), festetics (22), sárkányrepülő (1), büntetés (3), megemlékezés (10), törvény (1), vonat (7), zene (23), vonyarcvashegy (158), luxus (4), Rio 2016 (32), Bartha Gábor (34), palyazat (164), gyógyszertár (1), sütemény (1), Kovács Beatrix (1), csapadék (1), világnap (1), alpolgármester (2), Kapolcs (1), Gyertyánági Endre (1)