A jövő vállalkozói a Közgázban

2017. június 09.
20 fő tehetségígéret vett részt a programban.

A ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” című pályázati kiírásra az NTP-MTTD-16-0194 „A kockázatvállalás ABC-je, avagy az üzleti szemlélet elsajátítása” címmel. Ennek keretében 1 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az iskola.

A projekt célja a fiatalok pénzügyi, vállalkozói kultúrájának fejlesztése és tudatos vállalkozói szemléletének kialakítása az iskola tehetséges diákjai közreműködésével. A program elsődlegesen a diákok digitális kompetenciáit, logikai és problémamegoldó képességeit erősíti, de a kognitív, szociális-személyes és életvezetési kompetenciájuk is fejlődik. A programban az előzetesen kiválasztott 20 fő tehetségígéret vett részt. Az iskolában rendszeres a diákok versenyeztetése helyi, regionális és országos szinten különösen szakmai területeken. Ezt támasztja alá a legutóbbi versenyeredményünk is: iskolánk országos első helyezést ért el az Országos Fogyasztóvédelmi Sulibajnokságon.

A tehetséggondozó program számos élményt és modern munkaformát kínált a tehetségek számára. A diákok a tudást nem a magyar oktatásra hagyományosan jellemző „frontális” módszerekkel szerezték meg, hanem az együtt végzett csapatmunka során.

Céljaink elérését segítették a valós helyzetekben megvalósult szakmai együttműködések: az OTP Bank Keszthelyi Fiókjában, és a Keszthelyi Járási Bíróságon a nyitott bírósági órákon tett látogatások. A program részeként helyi sikeres vállalkozókkal ismerkedtek és betekinthettek a vállalkozás működésébe.

A pályázat finanszírozásából 2 napos kiránduláson vettek részt, ahol ellátogattak többek között a győri Audi gyárba A tanulmányi kiránduláson szerzett hasznos és új információikat is felhasználták a vállalkozói kisokos készítése során. A program végére ugyanis diáktársaik számára inspirációs céllal STARTOLJ! címmel vállalkozói e-magazint készítettek a diákok amelyben helyet kap egy „Vállalkozói kisokos” rovat is. Ennek anyagát a program zárásaként bemutatják az iskola tanulói számára, és egy pénzügyi vetélkedőt is lebonyolítottak a tanév végén.

Bár az iskolában a szakmai munkához szükséges tárgyi feltételek adottak, hiszen jól felszerelt taniroda áll a diákok rendelkezésére, az informatikai eszközök folyamatos fejlesztése elkerülhetetlen. E pályázat keretében laptopok és tableteket vásárlására került sor, amelyek a későbbiekben is a tehetséggondozást szolgálják majd.

Ez a program egy remek lehetőség tehetségeink számára a szakmai elmélyülésre, kutatásra, vállalkozói tudatosság fejlesztésére, terjesztésére és az iskola jó hírének növelésére.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kerner Gábor (2), bezárás (1), Torsa Dániel (1), Zsittnyán Tamás (1), jutalom (1), Szeiler Gábor (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), boldog (1), diákolimpia (1), Biró Róbert (15), szalon (1), tanulmány (11), minisztérium (7), gyenesdias (213), keszthely foter (201), ország torta (1), Keszthely HUSZ (3), alpolgármester (2), országgyűlési képviselő (33), gépjármű (1), Keszthelyi Kiscápák (6), Szent Mihály (1), Papp Gabor (227), örömszerző pillanatok (17), bor (26), Tóth Gergely (1), felmeres (10), eon (2), cigaretta (13), Sifter Rózsa (1), iskola (338), online (1), nagyik karácsonya (1), Illés Fanni (1), traffipax (4), meteorologia (146), Gachályi András (3), koraszülött (1), riporter (1), repuloter (64), Szeiler Stúdió (32), tűzijáték (1), pszichoterápia (1), Happy Dixieland Band (8), Széll Tamás (1), Magyarország szépe (1), áramszünet (3), középiskola (1), Novinszky Petra (1), Lidl (1)