A jövő héten többfelé eshet a hó

2013. február 10.
A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő, többfelé várható hószállingózás, havazás. Helyenként akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő, míg néhol nappal plusz 8 fok is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Mint kifejtették: hétfőn az északi tájak kivételével csökken a felhőzet és néhány órára a kisüt a nap. Ugyanakkor délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, de estig számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül, Észak-Dunántúlon időnként várhatóan meg is erősödik. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 Celsius-fok között valószínű, de a déli országrészben helyenként mínusz 10 fok alatti értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között várható.
Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat-Dunántúlon ismétlődő havazás, helyenként ónos eső várható. Máshol elszórtan átmeneti ónos eső után esőre van kilátás, de északon kezdetben havazás ígérkezik. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1 fok között valószínű, míg a nappali maximumok a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 2 és plusz 7 fok között alakulhatnak.
Szerdán a Nyugat-Dunántúlon további ismétlődő havazás valószínű, máshol szórványosan várható eső, zápor. Többfelé megélénkülhet, a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 3 és plusz 9 fok között várható.
Csütörtökön szórványosan valószínű kisebb csapadék: nyugaton inkább hó, keleten inkább eső várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között, míg a nappali csúcsértékek a Dunántúlon mínusz 1 és plusz 3, máshol plusz 3 és plusz 8 fok között alakulhatnak.
Pénteken néhol kisebb csapadék, eső, hó, egyaránt előfordulhat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és plusz 1 fok között várható, míg a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhatnak.
Szombaton többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Az északi szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhat.
Vasárnap felhős időre van kilátás, néhol hószállingózásra is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
homoszexualis (1), menekült (1), ellazulás (1), Rézsó Tamás (6), Hotel Zenit (3), nyaralas (12), Révai Gábor (1), Szeiler (63), levendula (2), iskola (338), állatvédő (5), menzareform (4), Sárdi Katalin (1), Vajda János Gimnázium (22), Zalai Borcégér (5), Kardos Gábor (6), Balatoni Szövetség (3), költségvetés (1), vízkereszt (1), nyugdij (8), Ranolder (1), statisztika (2), 1956 (1), Bartha Gábor (34), Krassói Katalin (1), piac (6), ÉrtékTrend (35), Semmelweis (2), Helikoni ünnepség (4), macska (1), autizmus (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), hosegriado (7), Télikert (5), borünnep (24), Owaimer Zoheir (1), paleo (13), tanulás (2), Polgár Zsolt (1), Biró Lajos (1), Szent Mihály (1), kulfold (245), Magyar Turizmus Zrt (45), színház (5), Barista bajnokság (2), uzemanyag (24), Erdély (2), adó (6), Novák Péter (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18)