A jövő héten már többször is várható hózápor, akár havazás

2014. január 19.
A jövő héten eleinte folytatódik az enyhe idő, majd téliesebbre fordul az időjárás. A hét elején még inkább eső, később már hózápor, akár havazás is lehet. A hétvégén a leghidegebb órákban akár mínusz 7 Celsius-fok is lehet, néhol nappal is fagypont alatt alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen lehet csapadékra számítani. Legkésőbb a Dunántúlon, illetve északkeleten áll el az eső. A szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön és az Alföld déli részén néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 10 és plusz 15 fok között, északkeleten kevéssel plusz 10 fok alatt valószínű.
   
Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél, de másutt mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 7 és plusz 12 fok között alakulnak.
   
Szerdán az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon azonban hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Estefelé helyenként már hózápor is előfordulhat. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-8 fokig melegedhet a levegő.
   
Csütörtökön is lehet helyenként zápor, akár hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.
   
Pénteken változóan felhős idő várható, helyenként lehet hózápor. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken délután mínusz 1 és plusz 4 fokig melegedhet a levegő. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor azt írta, hogy a légköri helyzet - és így a csütörtökre és péntekre szóló prognózis - az átlagosnál is jóval bizonytalanabb.
   
Szombaton többnyire gyengén felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Egy-egy hózápor előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.
   
Vasárnap nagyobbrészt erősen felhős idő ígérkezik, szórványosan várható hózápor, havazás. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

megosztás
hozzászólások
Burgonyakutatási Központ (2), Partics Roland Hunor (1), hospice (1), Pál Attila (1), HIV (1), unicef (1), Pampetrics Milán (2), Hírek képekben (10), sajtóközlemény (5), bezárás (1), Biró Lajos (1), korcsolya (4), luxus (4), Szent Mihály (1), macska (1), Szent István ünnepe (3), Év szállása (1), Pálfi Attila (1), Fidesz (14), medve (1), programajánló (19), örömszerző pillanatok (17), vendeglátás (6), Ferenc pápa (1), paralimpia (4), tollaslabda (1), Halház kft (1), angus marha (1), hulladék (3), Spar (1), állatorvos (1), Alsópáhok (51), jog (3), Love your belly (2), múzeumok éjszakája (4), nap (2), 1956 (1), alternatív gyógymód (1), Balatoni Kurzusok (8), holdfogyatkozás (1), shotokan (1), méregtelenítés (1), Biró Róbert (15), Darren Cranmer (2), szalon (1), Benkő Lívia (1), kék zászló (1), palyazat (164), Manninger Jenő (384), hosegriado (7)