A hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki

2015. szeptember 17.
A hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A következő napokban több mint 10 fokkal az átlag fölötti hőmérséklet várható, több melegrekord is megdőlhet.Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint csütörtökön csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják időnként a napsütést, de csapadék nem várható. A Dunántúl északnyugati felén (főként a Kisalföldön, Alpokalján) több helyen viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között valószínű.

 

A napi középhőmérséklet csütörtökön több helyen 25 Celsius-fok körül alakulhat. Emiatt a fővárosra és Pest megyére továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
   
A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: az előttünk álló - az évszakhoz képest - szokatlanul meleg időszak az 1947-es hőhullámmal "verseng", jó néhány napi és budapesti rekordot ez az év tart szeptember 12. és 19. között.
Mint kiemelték: szeptember közepén az átlagos csúcshőmérséklet 21, míg a minimumértékek általában 10-11 fok körül alakulnak az év ezen időszakában.
Miután az előrejelzések alapján a most következő napokban folytatódik az ilyenkor szokásosnál mintegy 10-12 fokkal átlag fölötti meleg, így több napi melegrekord is megdőlhet - írta a meteorológiai szolgálat.
Várhatóan péntekre virradóra gyengül a légmozgás és a Dunántúlra már kissé hűvösebb levegő is érkezik - tették hozzá. MTI

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Bock Bisztró (12), verklifesztivál (3), ellazulás (1), proa (1), köztársasági elnök (1), Lisa (35), helikon (41), óvoda (7), parlament (72), világnap (1), kerekpar (27), kulfold (245), energia (7), Egészségfejlesztési Iroda (1), Kovács Ernő (1), kitüntetés (6), Don (1), orosz (1), közétkeztetés (4), Havasi Bálint (13), Tar Ferenc (3), munkaviszony (1), vállalkozó (4), téligumi (1), szalon (1), advent (226), Kertész Sándor (5), étel (3), nyaralas (12), repülő (3), footgolf (1), hosegriado (7), örömszerző pillanatok (17), zala (1156), kezilabda (64), lakás (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Playboy (1), Balatoni Kör (2), festetics (22), karácsonyi képeslap (1), sajtóközlemény (5), áramszünet (3), gyógytornász (1), költészet napja (2), Balatonfüred (3), menetrend (3), Szabó Ilona (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), gyász (1)