A Hévízi Tóth Mária vezeti a góllövőlistát

2014. január 21.
Az NB-II. dél-nyugati csoportjában listavezető Héviz csapatának az átlövője Tóth Mária vezeti a góllövőlistát 76 találattal az őszi idény végén. A mindenki által Majának becézett kézilabdázónő pályafutása Debrecenből indult és tagja volt a 2001-es Görbicz féle junior világbajnoki ezüstérmes magyar válogatottnak.

Fél évtizeden keresztül Dániában légióskodott az első osztályban és jelenleg a harmadik bajnokságát játsza a zöld-fehéreknél.
A listavezetésének értékét növeli hogy ő egyáltalán nem lő heteseket és az előző bajnokságban is ő szerezte a legtöbb akció gólt.
A góllövőlistán a harmadik helyen áll 71 találattal az együttes másik átlövője Fehér Kitti, akinek volt olyan találkozója a Pécs elleni rangadó, amikor 13 gólt szerzett, ő a második szezonjában szerepel Hévízen.
Ők ketten ősszel a csapat góljainak felét szerezték.
A tabella 18. helyezettje holtversenyben az együttes két szélsője Czigány Nóra és Borsi Bianka.

Pécsi Zsolt edző: - „Tóth Mária adottságainál és képzettségénél fogva az NB II-ben és a hévízi sporttörténetben is  egészen kiemelkedő képességű játékos. Ősszel amikor megfogyatkoztunk a csapat vezérévé vált és sokszor külön emberfogással sem tudták semlegesíteni, így méltán lett a szezon  legjobbja. Remélem tavasszal folytatódik jó sorozata.”

Az már megszokott, hogy a  junior bajnokságban is hévízi a gólrekorder. Valószínűleg sporttörténelmet írva sorozatban negyedik évben a 18 éves átlövő Holczbauer Zsófia / 10 mérkőzés 116 találat/ vezeti a listát. Amennyiben a bajnokság végén is diadalmaskodik – amire minden esélye megvan hisz 24 gól az előnye- olyan sorozatot produkálhat, amely egyedülálló a 80 éves Magyar Kézilabda Szövetség junior bajnokságainak történetében.
Az első tízben van a csapatból még Lakatos Ramóna.
A férfiaknál a zalaiak közül az  észak-nyugati csoportban szereplő  bronzérmes helyen álló Keszthelyi Georgikon férfi együttes legeredményesebb játékosa eddig Baranyai Zsolt, aki a góllövőlista 6. helyezettje és aki 9 találkozón 64-szer volt eredményes.
2014. február 15-én folytatódnak a bajnokságok és a gólgyártás.

Dr. Iglódi Endre

megosztás
hozzászólások
taverna (25), online (1), Rtime (5), VOLT fesztival (7), család (1), Erdély (2), bor (26), dunantul (23), Dumaszínház (2), horgász (5), VÉDA (1), Palya Bea (1), Balaton-part (10), esztétika (8), hazassag (6), Street Festival Keszthely (1), Lel Ki Főzde (1), vállalkozó (4), humanitárius település (1), művészet (1), ZalaSprings Golf Resort (2), keszthely balaton kekszalag (5), ajánló (1148), kábítószer (9), influenza (2), Fodor Márk (8), sorkötelezett (1), képviselő-jelölt (5), Szent István ünnepe (3), lotus (1), 3D (1), zala (1156), emléknap (1), Helikoni ünnepség (4), Divinyi Tamás (4), Bradley Cooper (1), Monitor Extra (21), onkormanyzat (481), Bródy János (1), Balatonátcsúszás (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), korcsolya (4), nyelvvizsga (2), Sziládi-Kovács Tibor (2), ARC (1), Varga Terézia (1), Klenovics Mónika (2), média (1), Bányai László (2), bíróság (8)