A hévízi kórháznak sikerült

2016. augusztus 15.
Havi 3-4 milliárddal nő a kórházak tartozása, mindössze három olyan intézmény volt június végén a magyar egészségügyben, ahol sikerült nullára faragni a tartozásokat.

Június végén 51,8 milliárd forintos beszállítói tartozásuk volt - írta a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a hétfői Népszava.

A lap azt írta, az állam által fenntartott intézmények tartozásállományának június végi listája azt mutatja, hogy a bírósági, rendvédelmi, oktatási vagy szociális terület kifizetetlen számlái a teljes adósságállománynak mindössze 23,9 százalékát teszik ki, a többit ismét az egészségügy halmozta fel. Ez a terület a 68,2 milliárdos teljes adósságállományból 51,8 milliárdos beszállítói tartozást gyűjtött össze – írta a lap.

A Népszava írása szerint a klinikákat is működtető nagy egyetemek közül egyedül a debreceni tartozásai csökkentek, Szegeden csak minimálisan, Pécsen és a Semmelweis Egyetemen azonban százmilliókkal nőtt a tartozás májusról júniusra. Az Országos Onkológiai Intézet adósságai közelítenek az egymilliárdhoz, de az egymilliárdos határt már átlépte az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a váci Jávorszky Ödön Kórház, vagy a tatabányai Szent Borbála Kórház. Ezek az intézmények júniusban is növelték adósságállományukat, míg a milliárdos tartozásból valamennyit sikerült ledolgozni a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Ezeknél az intézményeknél is rosszabb a helyzet a Honvédkórházban, vagy a Békés Megyei Központi Kórházban, ahol hosszabb ideje 3 milliárdot meghaladó a tartozás, vagy a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ költségvetésében, ahol az adósság már csak 42 millióra van a 3 milliárdtól – olvasható a lapban.

Mint írták, mindössze három olyan intézmény volt június végén a magyar egészségügyben, ahol sikerült nullára faragni a tartozásokat: ezt az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, és a budapesti Szent Margit Kórház tudta megcsinálni.
Forrás: hirado.hu

megosztás
hozzászólások
videó (1), CT (3), kenyér (7), Monitor konyhája (80), vízkereszt (1), e-kereskedelem (1), kozlekedes (8), Eurostat (1), vitorlázás (37), alternatív gyógymód (1), KRAFT (5), Don (1), állami támogatás (1), karnevál (1), Mohácsi József (8), lakás (3), Top 50 (1), kormanyhivatal (93), Főügyészség (7), gyenesdias (213), Havasi Bálint (13), egyház (2), Pál Attila (1), béremelés (2), vlog (4), pünkösdi regatta (5), Lidl (1), torkos csütörtök (3), Musica Antiqua (2), Négeli Noémi (1), Márki Péter (1), Reischl-sörház (1), kormany (11), taverna (25), Palinkas Robert (83), Hollywood (1), Pálfi Attila (1), néptánc (4), Berecz András (1), Keszthely HUSZ (3), nagyik karácsonya (1), Spar (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Tóth Gergely (1), Helikoni ünnepség (4), fesztival (93), facebook (15), fagylalt (6), mozi (13), szakács (1)