A hévízi fizikatanáré a legjobb pályázat

2015. március 30.
Százhatvan kolléga előtt mutatták be sikeres pályázataikat március 29-én az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és az NI Hungary Kft. által közösen meghirdetett Fizikatanári myDAQ pályázat nyertesei az Országos Fizikatanári Ankéton.A feladat olyan kísérletsorozatok összeállítása volt szenzorok és a National Instruments myDAQ nevű mérőeszköze segítségével, amelyek a kísérleti adatok digitális leképezésével egy, a hagyományosnál vonzóbb tanulási módot kínálnak a digitális technológiába beleszületett generációnak. A szervezők tervei szerint jövőre tanárokból és diákokból álló teamek számára hirdetik meg a pályázatot.

A szakértő zsűri által legjobbnak ítélt pályázatokat Fraller Csaba, a hévízi Bibó István Gimnázium és Szakközépiskola fizikatanára és két debreceni pedagógus, Csatári László (Szent József Gimnázium és Szakközépiskola) és Vizi Tibor (Brassai Sámuel Gimnázium és Szakközépiskola) nyújtották be. A pályázatok új irányokat jelölnek ki a fizika és más természettudományos tárgyak oktatásában: a klasszikus és modern fizikai kísérletek digitális leképezése olyan objektív, a diákok által is ellenőrizhető és használható adathalmazokat eredményez, amelyek egy interaktív tanulási élmény kiindulópontjai lehetnek.

Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője szerint a megközelítés széleskörű elterjedése a köz- és a felsőoktatásban részben megoldást kínálhatna a műszaki és természettudományok térvesztésére. A kifejezetten oktatási célokra kifejlesztett, 2010-ben Innovációs Nagydíjat is nyert myDAQ nyolc kulcsrakész szoftverdefiniált mérőműszer kombinációja, melynek segítségével a diákok a laboratóriumon kívül is pontos és megbízható méréseket végezhetnek. A vezető elektronikai gyártó és fejlesztő National Instruments (NI) diákok számára is évente lehetőséget biztosít, hogy pályázat keretében dolgozzák ki saját innovatív mérés- és irányítástechnikai alkalmazásaikat a hordozható egyszemélyes laboratórium segítségével. MTI-OTS

megosztás
hozzászólások
keresztény (2), óvoda (7), Max (83), Balatoni Hajózási Zrt (4), belfold (1440), kornyezettudatos (4), Reischl-sörház (1), kollégium (1), Forstner Anna (1), Klenovics Mónika (2), Via Hotel (1), pápa (1), Semmelweis Egyetem (1), Hosszú Katinka (2), Mohácsi József (8), felveteli (29), trianon (2), vb (8), ÉrtékTrend extra (7), egyetem (188), ellenőrzés (2), egeszsegugy (266), étterem (11), Joós Adél (1), Festetics kastély (139), Filharmónia (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Krepsz Zoltán (38), állami (1), Spa Hévíz (3), kötélugró (1), percdíj (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), Visionet (1), autó (3), traffipax (4), golf (11), vonyarcvashegy (158), rezidance (5), C+ fesztivál (1), Don (1), vízilabda (2), Gelencsér Kálmán (2), Suba Alexandra (1), KDNP (1), pünkösdi regatta (5), verklifesztivál (3), Kastély kávézó (1), munka törvénykönyve (1), nyelvvizsga (2)