A gyenesdiási Bringatanya Illatos Isabellája a legjobb balatoni fagyi
A Balatoni Turizmus Szövetség idén is arra volt kíváncsi, hogy melyik a Balaton legjobb fagyija. A versenyre a Balaton kiemelt turisztikai térség területén működő cukrászdák és fagylaltozók nevezhettek.
A zsűri vezetését Erdélyi Balázs, a budapesti cukrászmesterre, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökére, és a 2018-as év Balaton fagyiját készítő Márton Sándorra, a füredi Bagaméri Fagylaltozó vezetőjére bízták.
Döntésük alapján, az alábbi fagylaltok készítői voltak az idei verseny legjobbjai:
A Balaton Fagyija címet idén a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely "Illatos Isabella" elnevezésű fagylaltkreációja nyerte el, ami sorbet alapú, tele gyümölcsökkel, tehát a laktóz és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.
Különdíjat érdemeltek a Florida Fagyizó – "Kersztúri szilvás-meggyes", a Kárpáti Fagyizó és Gofrizó Balatonföldvár – "Mákos túrógombóc" és a Rómában is megismerik a hévízi Rózsakert díjnyertes fagyiját – „Jázmin” elnevezésű fagylaltjai.
A versenyben részt vettek: Amaretto Fagyizó, Bagaméri Fagylaltozó, Cappuccino Fagylaltozó,Dinasztia Cukrászda, Jordanics Cukrászda, Margaréta Fagyizó, Tutti Frutti Fagyizó, Völgy Fagyizó.
Fotó: Facebook/Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely