A fiatal férfiak nagyobb eséllyel kapnak jutalmat

2016. január 12.
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók - derült ki a Profession.hu állásportál 4814 válaszadó bevonásával készült nem reprezentatív kutatásából.A férfiak és a nők 57, illetve 49 százaléka vihet haza extra pénzt az év végén. Az életkor előre haladtával is csökken az esélye a karácsonyi bónusznak: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.
A kutatásból kiderült, csaknem minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.
Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint harmaduk SZÉP-kártyát kap munkaadójától. Minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulást kap rendszeresen.
Ha a munkavállalóknak lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, a legtöbben a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt kérnék, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés is.
   
A kutatásból kiderült: teljes életbiztosítást a jelenleg ebben részesülő válaszadók nyolcszorosa szeretne kapni munkahelyén - az összes válaszadó 22 százaléka, míg bölcsődei szolgáltatásra, illetve iskolarendszerű képzésre mintegy hatszoros igény lenne - a válaszadók 5, illetve 15 százaléka igényelne ilyen támogatást. A kutatás eredményei szerint népszerű még az üdültetés, a lakáscélú támogatás és az önkéntes nyugdíjpénztár is. MTI

megosztás
hozzászólások
republic (1), Cséby Géza (5), ajánló (1148), hulladék (3), Zala Megyei Főügyészség (4), Villányi Éva (1), sajtóközlemény (5), Rio 2016 (32), Marsalkó Dávid (1), kerekpar (27), operatőr (1), retro (1), ünnep (141), Semmelweis (2), apartman (3), gasztronómia (5), Rúzsa Magdi (1), Miss Balaton (1), gyógyszertár (1), képviselő-jelölt (5), Jazz Fiesta (2), Krepsz Zoltán (38), Pampetrics György (21), gyümölcs (2), Ugrimanók (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Don (1), keszthelyi-hegység (1), gyenesdias (213), reklám (1), TDM (3), regisztráció (1), születés (16), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Filharmónia (1), gyermekfelügyelő (1), Balatongyorok (136), Pampetrics Milán (2), Németh József (1), biztosítás (2), könyv (1), szép (9), percdíj (1), google (3), Tarkarét Biofarm (1), kávé (2), Zalacsány (4), Gyertyánági Endre (1), webshop (1), shotokan karate (3)