A Fenyves allén is kocsikázhatunk majd augusztustól

2019. január 28.
Klasszikus, ló húzta postakocsi a 21. század technikai vívmányaival, s mindez Keszthelyen.

A lovas turizmus népszerűsítését, a természeti és kulturális értékek új módon való bemutatását tűzi ki céljául az a nagyszabású szlovén–magyar projekt, melyben a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum és a Pannon Egyetem Georgikon Kara dolgozik együtt a szlovéniai Zavod Nazaj na konja („Vissza a lovakhoz” Intézet) és a RIS Dvorec Rakičan (Rakičan kastély Kutató- és Képzőközpont) szervezetekkel.

A vonzó és egyedi kínálat fejlesztése érdekében a projektpartnerek a lovas turizmuson alapuló fejlesztési stratégiát dolgoznak ki, különböző lovas turisztikai programokat valósítanak meg a térségben, túraútvonalakat dolgoznak ki, ehhez interaktív térkép készül, és különböző csatornákon népszerűsítik a lovas kultúrát és az ahhoz köthető idegenforgalmat.

A pályázatról tartott sajtótájékoztatót Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója és dr. Bartos Ádám projektfelelős a Pannon Egyetemtől, a keszthelyi Festetics-kastélyban.

Magyar részről a projekt leglátványosabb eleme a Helikon Kastélymúzeum kivitelezésben készülő, 8 fő (6 felnőtt + 2 gyermek) szállítására alkalmas, korhű megjelenésű, kényelmes lovas kocsi, utasterében video és audio guide szolgáltatással, melyet első alkalommal az 2019. évi Utazás Kiállításon mutatnak be a nagyközönségnek.

A Pannon Egyetem a projekt keretében speciális tananyagokat dolgoz ki, lovas és turisztikai szakemberek képzését végzi, továbbá két lovat szerez be, melyek képzését és folyamatos tréningben tartását biztosítja.

Mindkét magyar partner két-két lovas kocsis túraútvonalat dolgozott ki.

A Helikon Kastélymúzeum „A Keszthelyi-hegység természeti értékeinek nyomában” nevű túrája a Természet Házához, a Nagymezőre és a Festetics Imre állatparkba kalauzolja el az érdeklődőket.

A „Festetics-kör” elnevezésű útvonal pedig Keszthely város határain belül kínál látványos lovas kocsis túrát, a Festetics családhoz kapcsolódó látnivalók érintésével.

A Pannon Egyetem túrái a Gyöngyösi csárda és a betyársírok érintésével a Béke sztúpához és Zalaszántó több érdekes látnivalójához,

illetve a Fenyves allén indulva a Szendrey Júlia-emlékház, a Georgikon lovarda és Fenékpuszta meglátogatásával a Kis-Balatonhoz vezetnek.

A projekt összköltsége 818 ezer euró, ebből a Helikon Kastélymúzeum projektrésze 153, a Pannon Egyetemé 113 ezer euró.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Ferenc pápa (1), kékszalag (12), Bibó Gimnázium (1), 1956 (1), posta (1), Balaton-átúszás (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Aradvári László (1), videó (1), Owaimer Aisha (1), munkaszünet (1), hosegriado (7), köztársasági elnök (1), dinnye (1), Március 15 (2), vegetariánus (1), Életfa iskola (2), gasztronómia (5), Miss Balaton (1), kereszt (1), Bethesda (1), sportlövő (2), táska (1), Amazon (3), Keszthelyen élni (6), paralimpia (4), Love your belly (2), erdekes (538), balatongyorok jazz (23), dunantul (23), Bocuse (3), utca embere (8), Don (1), apartman (3), meiszner kati (16), nyaralas (12), Balatoni Múzeum (98), nav (29), Csöre Gyula (1), költészet napja (2), alternatív gyógymód (1), állatkínzás (2), Szent Márton (3), borünnep (24), DK (13), TDM (3), Polgár Zsolt (1), idegenforgalom (174), Villányi Éva (1), Bradley Cooper (1)