A daganatos gyermekekért tekernek a Balatonnál, bárki támogathatja az akciót

2019. április 03.
A 2019. április 7-i jótékonysági kerékpározáson - melyen egy elhunyt fonyódi kislány, Boróka emlékére tekernek - befolyt összegből a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Oncohaematológiai osztályát támogatják.

2018. márciusában számolt be a CsodálatosBalaton.hu Zsiga Csaba lenyűgöző teljesítményéről, aki fogadásból nekiindult, hogy a süvítő szél és hideg dacára 30 km/h-s átlaggal, 7 órán belül körbetekerje (200 km) a téli Balatont. Tette ezt magáért és egy beteg fonyódi kislányért, Borókáért .

Elszántsága és a Csaba lábában levő több ezer letekert kilométer sikerre vitte vállalását, s a fogadáson nyert 100 000 forinttal, húsvéti ajándékként, Borókát és családját támogatta.

Borónál két éves korában diagnosztizálták a daganatot. A kislány és szülei emberfeletti harcot vívtak a gyilkos kórral szemben, és sosem kértek segítséget. Szerettem volna örömöt szerezni annak a csodálatos, mosolygós kislánynak, akivel többször beszélgettünk egy közös tekerésről, amint az állapota megengedi – mesélte Zsiga Csaba a CsodálatosBalaton.hu oldalnak.

Így érthető, hogy a kapott pénzből egy kerékpár is bekerült a képzeletbeli nyuszi-fészekbe ajándékként.

Sajnos a közös kerékpáros élmény meghiúsult. Csaba épp egy újabb balatoni körön rótta a kilométereket, mikor telefonon hívta Boróka édesanyja, hogy a kislány elvesztette a csatát a rákkal szemben.

Bár tudtuk, hogy Boró állapota romlott, nagyon megrázott a hír. Míg tekertem hazafelé csak az járt a fejemben, hogy ő mindig velünk és velem marad, bármi is történt. S arra gondoltam, mint kicsi őrangyalom, Boró mindig ott ül majd a vállamnál és vigyáz rám.

S ez valóban így van. Hiszen a sors fintoraként 2018. novemberében kiderült, hogy rosszindulatú daganatom van. Túl vagyok nyolc műtéten, a következő napokban vár rám a kilencedik. De az életkedvem, az erőm, a motivációm töretlen, s szeretném megmutatni mindenkinek, hogy a pozitív gondolkodással mindent le lehet küzdeni. De ehhez Boróka segítsége is kell – emelte ki Csaba.

A fogadásból tett 2018-as Balaton körbetekerés, amely jótékonykodással zárult, többek gondolatát megmozgatta, és jelezték Csabának, hogy csatlakoznának egy újabb akcióhoz.

– Borón már nem tudunk segíteni, de más gyermeken igen. Így rá emlékezve, hagyományteremtő céllal, egy jótékonysági kerékpártúrát szervezünk, amelynek bevételével azt a klinikai osztályt támogatjuk, ahol Boróka sokszor megfordult.

– A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Oncohaematológiai osztályát az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány segíti a mindennapokban. Rajtuk keresztül lehetőség van hozzájárulni a kezelések minőségének javításához, eszközvásárlásokhoz, az ott tartózkodás megkönnyítéséhez, élményprogramok megvalósításához. Így mindazok, akik részt vesznek a közös tekerésen, vagy csak ellátogatnak az indulás előtt a fonyódi Vigadó térre, saját anyagi helyzetüknek megfelelően támogathatják az alapítványt, s ezen keresztül a gyermekeket – tette hozzá Csaba.

A közös kerékpározás fő motivációja a jótékonyság mellett az, hogy Borókának állítsanak emléket.

Utunk során Gyugyon tiszteletünket tesszük Boró emlékhelyénél. Nem a gyászolás, hanem az emlékezés a célunk. A szőlősgyöröki Tulip Gardentől, amely első megkeresésünkre csatlakozott akciónkhoz, egy-egy szál csodálatos tulipánt kap minden résztvevő, melyet elhelyezünk majd Gyugyon Boró hamvainál, az Örökkévalóság parkjában – mesélte Zsiga Csaba.

A jótékonysági kerékpározáson bárki részt vehet, csatlakozhat az útvonal mentén, illetve rövidebb távot is megtehet.

Időpont: 2019. április 7., vasárnap
Gyülekező: 9 óra, Fonyód, Vigadó tér
Indulás: 10 óra
Útvonal: Fonyód- Balatonfenyves- Balatonmáriafürdő – Balatonújlak – Kéthely – Marcali – Öreglak – Lengyeltóti – Szőlősgyörök – Gyugy – Balatonboglár – Fonyód

Amennyiben nem tudsz részt venni az eseményen, de támogatnád a kezdeményezést lehetőség van banki átutalás formájában is támogatni az alapítványt, de fontos, hogy ez esetben a „Boróka” jelige ne maradjon el.

Az alapítvány adatai:
Eurakvilo Alapítvány
MKB 10300002-10531950-49020012

megosztás
hozzászólások
videó (1), Vatikán (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Ferenc pápa (1), hullámmasszázs (1), shotokan karate (3), Fenyves allé (1), természetgyógyászat (2), Balaton Sound (2), Pelso Társaság (6), Player's Restaurant & Bar (2), Fehér szalag (1), kötélugró (1), felmeres (10), gyermek (12), web (5), női gombolkodó (5), pálinka (2), Oroszlán Zsolt (2), Csöre Gyula (1), autizmus (2), monitormagazin (107), termálfürdő (1), relaxáció (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), keszthelyi nyari jatekok (55), Polgár Zsolt (1), menekült (1), Balatoni Múzeum (98), euronews (1), advent (226), Kovács Ernő (1), oscar (13), igazgató (1), vízkereszt (1), nyelvtanulás (3), georgikon (38), tispol (3), Centrál Színház (1), traffipax (4), gyász (1), voroskereszt (24), menetrend (3), zivatar (1), kilométer (1), Mándó Zsuzsanna (1), Visionet (1), balatongyorok jazz (23), Budapest (3), kékszalag (12)