A Csík zenekar és Presser Gábor is fellép - Boldog Békeidők Hévízen

2015. április 30.
A békebeli, azaz az első világháború előtti boldog időket kelti életre a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény, melyet a fürdőváros immár ötödik esztendeje, április végén tart.



Az április 30-án kezdődő programsor nyitánya az a kosztümös felvonulás, mely a 19. század végi, 20. század eleji polgári légkört idézi. Ezen a napon a hévíziek, számos hévízi szállodavendég és sok környékbeli településen élő századelős ruhát ölt, hogy a Tourinform-iroda elől induló, a sétálóutcán és a Schulhof sétányon át a Deák térre érkező menet részese lehessen.
A felvonulás ebben az évben különösen hangulatosnak ígérkezik, azon ugyanis Hévíz németországi testvérvárosa, Pfungstadt 55 fős delegációja is részt vesz. A pfungstadtiak szintén jelmezbe bújnak, s saját, 30 tagú fúvószenekarukkal zenét is szolgáltatnak, s felvonulnak a menettel a nagykanizsai old timer szövetség kerékpárosai is.
Mivel a maga történetében a felvonulás jubileumot ünnepelhet, lévén, hogy ötödik alkalommal tartják, az eddigi évekhez képest újdonságként, jubileumi ajándékként minden korabeli jelmezbe öltözöttet Hévíz Város Borával kínálnak, s a kosztümös vendégeket a dottó is féláron utaztatja körbe aznap a városban. Az éttermek – amelyek közül többen békeidős menüvel is készülnek – szintén ezen a napon a jelmezes vendégeiket kedvezményekkel fogadják.
A hangulatos felvonulást követően nívós programok várják a hosszú hétvége hévízi látogatóit.

Május elsején, Hévíz Város Napján a városi ünnepség mellett egy Magyarország történetét bemutató festménysorozatot állítanak ki a könyvtárban, este pedig a Budapest Bár ad koncertet, stílusosan a békeidős hangulatot idézve.
Szombaton és vasárnap az ExperiDance Production táncosai, a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, itt lesz a Csík zenekar és Presser Gábor is.

A sportrajongók május elsején a Fradi-Hévízi Öregfiúk mérkőzésen szurkolhatnak, melyre a belépés ugyan díjtalan, felajánlásokat azonban egy hévízi kisfiú, a ZTE ifjú játékosa felgyógyulásához örömmel fogadnak.
Mindezek mellett a látogatókat kitelepülő árusok kínálata, népi játékok, változatos gyerekprogramok is várják.

Hasznos tudnivaló, hogy a hosszú hétvégén a rendezvények ideje alatt az autóbuszok nem mennek be a buszpályaudvarra! Fel- és leszállni a Kölcsey utca végénél lévő buszöblökben lehet, a Kölcsey utcában viszont tilos a parkolás ez idő alatt.

megosztás
hozzászólások
pszichoterápia (1), étterem (11), HUSZ (7), Visionet (1), Széll Tamás (1), munkahely (8), csapadék (1), tollaslabda (1), keszthely program (1241), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), tavaszi szél vizet áraszt (1), Z. Karvalics László (1), efott (6), katona (1), Kovács Beatrix (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Kis-Balaton (1), Top 50 (1), Jemen (1), mellrák (1), média (1), garázsvásár (1), jogosítvány (1), Bock Bisztró (12), Pelso Társaság (6), környezetvédelem (2), kékszalag (12), Budapest (3), Könnyid László (1), kitüntetés (6), Lel Ki Főzde (1), Pál Attila (1), Zalaköveskút (1), Nagykanizsa (1), gyed (3), szex (9), augusztus 20. (5), Cseh László (1), Márki Péter (1), Polgár Zsolt (1), atlétika (6), spinning (2), Ács István (10), alapítvány (2), Max (83), meiszner kati (16), építész (3), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), jogsebész (9), zivatar (1)