A Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen

2011. december 01.
A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) – megtartva tavalyi eredményét – a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az eduline.hu portál csütörtökön.

A hallgatók kiválósága alapján felállított rangsor élmezőnyében több változás is történt: a tavaly ezüstérmes Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara idén a negyedik helyre csúszott vissza, a 2011-esnél szintén rosszabb eredményt ért el a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, amely idén négy hellyel maradt le a dobogóról.
Az idei rangsor egyik nagy nyertese a Budapesti Gazdasági Főiskola: a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGF-KVIK), valamint a Külkereskedelmi Kar a tavalyi negyedik, illetve nyolcadik hely után idén a második, illetve harmadik helyet szerezte meg az összesített listán. A főiskola harmadik, budapesti pénzügyi és számviteli kara (BGF-PSZK-BP) is bekerült a legjobb tízbe a hallgatói kiválóság listáján – ezzel hat fővárosi intézmény vezeti az összesített rangsort.
A felvett hallgatók pontátlaga – ugyanúgy, mint tavaly – a BCE két gazdasági karán volt a legmagasabb (462 és 460), míg legtöbben a BCE-GTK, valamint a BGF-PSZK-BP képzéseire jelentkeztek első helyen.
Az oktatói kiválóság összesített rangsorában viszont taroltak a vidéki intézmények. A tavalyi első helyezett Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara idén lemaradt a dobogóról, helyét a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar vette át. A második helyet – hét helyezést javítva a tavalyi eredményén – a 2011-es listán a kalocsai Tomori Pál Főiskola szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara került, amely tavaly még az ötödik volt. mti

megosztás
hozzászólások
boldog békeidők (2), Jobbik (10), Gelencsér Dental (3), Gachályi András (3), helikon (41), apartman (3), Berecz András (1), onkormanyzat (481), béremelés (2), Kányavári-sziget (1), hatos lottó (93), szakma (1), vitorlásverseny (30), Kastély kávézó (1), férfi (1), Sifter Rózsa (1), Bóka György (2), retro (1), polgármester (153), Béres Attila (2), arckezelés (1), balett (1), advent (226), meteorologia (146), zeneszerző (1), bíróság (8), szex (9), Varga Terézia (1), Jemen (1), hullámmasszázs (1), Benkő Lívia (1), Kehidakustány (1), SzezOn bevásárló közösség (1), Joós Adél (1), regisztráció (1), Szennyai Anita (2), Dumaszínház (2), Horváth Szabina (1), karate (2), homoszexualis (1), pedagógus (6), Puskás Tamás (3), Nyári Viola (1), fürdő (2), nyár (1), Balaton-part (10), Hírek képekben (10), hosegriado (7), Cserép Letícia (1), Keszthelyi Kiscápák (6)