A Bringatanya Festeticsék Mandulás csókja a 2017-es év Balaton fagyija!

A Bringatanya Festeticsék Mandulás csókja a 2017-es év Balaton fagyija!

2017. május 09.
Megtörtént a Nyitott Balaton programsorozat keretein belül, a Balaton Fagyija negyedik versenyének zsűrizése. A 4 tagú zsűri egyesével végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozták meg a döntésüket.

Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze elvárás volt az is, hogy valamelyest kötődjön a Balatonhoz.

A mezőny rendkívül kitett magáért, volt füstölgő, "jégbezárt Balaton" és Festeticsék kedvenc receptje alapján készült alkotás is. Ez is azt bizonyítja, hogy a Balaton környékén is egyre több fagylaltkészítő törekszik az autentikusságra és minőségre.

Összesen 16 fagylatot neveztek a versenyre, amelyekből a versenybíráknak nem volt könnyű dolguk kiválasztani, azt az egyet, amely a 2017-es évben a Balaton Fagyija címet birtokolhatja, illetve, amiért készítője az üzletében kiállíthatja a vándorserleget.

2017. ÉV BALATON FAGYIJA:
 
Bringatanya Fagyizó – Gyenesdiás a „Festeticsék Mandulás Csókja” fagylalttal
képviselő: Somogyi Renáta

2017. ÉV BALATON FAGYIJA KÜLÖNDÍJASOK
 
Amaretto Fagyizó – Balatonalmádi a „Balatoni Nyár „free”” fagylalttal 
képviselő: Varga Tamás
 
Cappuccino Kávéház – Balatongyörök a „Badacsonyi Borhab” fagylalttal
képviselő: Somogyi József
 
Florida Fagyizó  - Balatonmáriafürdő „Jégbezárt Balaton” fagylalttal
Képviselő: Pálfi Attila

2017. ÉV BALATON FAGYIJA RÉSZTVEVŐI, AKIK EMLÉKLAPBAN RÉSZESÜLTEK
 
Bagaméri Fagylaltozó – Balatonfüred
képviselő: Márton Sándor

Hullám Büfé és Fagylaltkert - Balatonmáriafürdő
képviselő: Molnár István
 
Pálma Cukrászda – Keszthely
képviselő: Mándi Csaba és Mándi-Fekete Fanni
 
Wellamari Hotel & Kézműves Fagylalt Kft. – Zamárdi
képviselő: Kiss Annamária

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
szavazas (9), menzareform (4), felmondás (1), Sárdi Katalin (1), koktél (1), energia (7), Biró Lajos (1), sportlövő (2), DJ Gerysson (1), Balaton Sound (2), Hévíz (1214), 1956 (1), katona (1), gasztroblogger (2), étrend (4), alpolgármester (2), holdfogyatkozás (1), felmeres (10), Monitor Extra (21), gyermek (12), horgász (5), vírus (1), Bedő Beáta (10), Player's Restaurant & Bar (2), korhaz (99), Joós Attila (1), Palya Bea (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Keszthely HUSZ (3), Bradley Cooper (1), Amazon (3), alapítvány (2), Bogi (13), Tour de Hongrie (2), vasút (10), freestyle foci (1), Szennyai Anita (2), karácsonyi képeslap (1), homoszexualis (1), web (5), Vajda János Gimnázium (22), Divinyi Tamás (4), Berecz András (1), sport (1085), palyazat (164), Kastély kávézó (1), Bethesda (1), Együtt (1), google (3), Palinkas Robert (83)