A bringások örömére

2013. november 27.
A tervek szerint májusban elindulhat a Hévíz–Keszthely közötti – a balatoni bringakörúttal összekötött – kerékpárút építése. A projekt támogatási szerződését ünnepélyes keretek között ma írták alá. Ezt megelőzően Manninger Jenő országgyűlési képviselő, megyeelnök és Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

A keszthelyi városvezetés még 2012-ben döntött úgy, hogy a 100 százalékos tulajdonában levő VÜZ Kft.-vel pályáztat az Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása című projekttel a regionális fejlesztési ügynökség Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése elnevezésű konstrukciójában. A hosszadalmas előkészítő folyamatok következményeként a pályázat ez év októberében részesült támogatásban. A projektet teljes egészében uniós forrásból finanszírozzák, összege több mint 279 millió forint.

Jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik, ezt a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás fogja követni, ennek eredményeként pedig várhatóan a jövő év májusában elindulhatnak az építési munkálatok. Mivel az építkezések jelentős része a turisztikai szezonban valósul majd meg, így fontos elvárás, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak a munkálatok mind a helyi lakosságnak, mind az idelátogató turistáknak.

A projekt jól kiegészíti a Balaton-parti sétányfejlesztés II. ütemét, mivel a két projekt kivitelezési területei nemcsak fizikálisan, hanem funkcionálisan is csatlakoznak egymáshoz.  

A kerékpárút Keszthely kiemelt turisztikai jelentőségű nevezetességeit, így a Helikon Kastélymúzeumot, a sétálóutcát és a Fő teret is érinti, egy láncra fűzve épül meg a Pipacs utcától egészen a Balaton-partig. A kerékpárút mellett több helyen is pihenőpontok létesülnek, és a mai kornak megfelelő turisztikai jellegű információs táblák tájékoztatják majd a kerékpározókat.

megosztás
hozzászólások
mobil (2), Csöre Gyula (1), keszthelyi nyari jatekok (55), nő (2), férfi (1), Halott pénz (1), szuperhold (1), Clemens Zsófia (1), nyugdij (8), Központi Statisztikai Hivatal (3), mozi (13), kezilabda (64), Zala folyó (1), Pál Attila (1), Koósz Attila (1), Eurostat (1), Vatikán (1), alkohol (4), vírus (1), tappenz (1), állami támogatás (1), luxus (4), labdarugas (25), jogszabály (1), Apák napja (1), Monitor Extra (21), Márton nap (1), jogosítvány (1), kitüntetés (6), jovedelem (2), Kovács Ernő (1), balatoni strandbelépő (1), Player's Restaurant & Bar (2), Ollári Barbara (1), LMP (4), Love your belly (2), Burgonyakutatási Központ (2), állami (1), karácsonyi képeslap (1), Gulyás Orsolya (2), Az év orvosa (1), cégtörlés (3), táncpanoráma (5), Somogyi Zoltán (4), Joós Adél (1), Suba Alexandra (1), világnap (1), Bradley Cooper (1), munkaszünet (1), tengerpart (1)