A boldogság megtalálásában is segít

2014. június 07.
A Béke sztúpa szomszédságában szombaton délelőtt Őszentsége 37. Drikungpa, Kyabgön Chetsang Rinpocse, a Drikung Kagyü hagyományai szerint szerzetesek, magas rangú vallási vezetők, vendégek, buddhista közösségek tagjai részvételével ünnepélyesen szentelte fel az új Meditációs Központot, amely Európa legnagyobb ilyen jellegű buddhista létesítménye.A sztúpánál tartott ima utána a jelenlévők az új - kívül japán, belül tibeti stílusú - négyszáz négyzetméter alapterületű, szépen kidolgozott berendezésű épülethez vonultak, melyet a Drikung Kagyü egyházfője és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője adott át a nemzeti színű szalag átvágásával. Ezután kezdődött az ünnepség, melynek keretében felidézték a Béke sztúpa építésének történetét, megjegyezve, hogy a szent hely népszerűvé, keresetté vált a vallás gyakorlói és a turisták körében egyaránt. Ezért is volt fontos, hogy meditációs központ épüljön. Köszöntötték a beruházást anyagilag lehetővé tevő vietnami családot, és a szerzeteseket, akik rengeteget dolgoztak a templomon.

Köszöntőt mondott Kyabgön Chetsang Rinpocse, aki hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az emberek megtalálják a boldogságot, amiben a meditálás, a sztúpa és az a melletti szent hely nyugalma, pozitív energiája nagyban segít. Elmondta azt is, törekszik rá, hogy a jobbára elszigetelten tevékenykedő buddhista közösségek találkozzanak, együttműködjenek. de ugyanazt szeretné elérni a különböző vallásokkal is. Ennek érdekében találkozókat szervez a világban.

Manninger Jenő - méltatva a meditációs központ létét és jövőbeni tevékenységét - úgy fogalmazott, országgyűlési képviselőként és a Zala megyei közgyűlés elnökeként egyaránt örül, hogy, megépült a meditációs központ, ami nem csak a buddhista vallást, a szerzeteseket, hanem a környéken élő lakókat is szolgálja, akkor is, ha nem ezt a vallást gyakorolják. Kifejezte reményét, hogy sokan kapnak szellemi muníciót az új létesítménynek és az abban folyó tevékenységnek köszönhetően.

Az ünnepség résztvevői  délután Buddha születésnapjára emlékeztek imákkal, táncokkal, zenékkel. Hétfő estig számos ima, Nagy Csakraszamvara beavatás és mandala felajánlás szerepel a programban.
 MTI Fotó: Varga György

megosztás
hozzászólások
marko peter (22), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), test (1), shotokan karate (3), autó (3), kereszt (1), kultura (22), oktatas (347), nő (2), Zalaszántó (2), republic (1), magyar dal napja (8), Cseh László (1), Spa Hévíz (3), vasárnapi nyitvatartás (1), kormany (11), Owaimer Zoheir (1), Kovács Viktória (4), Hollywood (1), Torsa Dániel (1), idegenforgalom (174), csapadék (1), állatok (16), efott (6), Pura Vida Port (1), közétkeztetés (4), Hotel Zenit (3), támogatás (5), tanulmány (11), Joós Attila (1), webmark (2), hévízi kifolyó (3), Ifi Ferenc (1), ponthatar (6), viz (1), erzsebet program (4), minisztérium (7), Z. Karvalics László (1), barista (3), köztársasági elnök (1), Clemens Zsófia (1), Hévíz gyógyfürdő (112), Mikulás (8), onkormanyzat (481), Bartha Gábor (34), Player's Restaurant & Bar (2), Forstner Anna (1), Playboy (1), gépjármű (1), Babos Lajos (1)