A Bethesda Gyermekkórházban hamarosan használatba vehetik az Anyák Házát

2015. május 13.
A közvetlenül a Kórház szomszédságában elhelyezkedő épület a beteg gyerekek szülei számára készül, hogy gyermekük mellett maradhassanak, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Az Anyák Háza adományokból és az SZJA 1%-os bevételekből épül.A tapasztalat egyértelműen azt mutatja, hogy a gyerekek gyógyulását a szülő jelenléte nagymértékben segíti. A gyógyító munka is könnyebbé válik, ha nem egy kimerült, fáradt anyuka tartózkodik a gyermeke mellett.

A Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ is, ahová az ország minden tájáról érkeznek az égéssérült gyermekek. Ide a súlyos betegeket szállítják. Gyakori, hogy egy-egy gyermek hónapokig a kórházban kell tartózkodjon és ez komoly terhet (mind anyagi, mind időbeli, valamint lelki és fizikai) ró a szülőkre. Sok rászoruló család képtelen megoldani, hogy a gyermek közelében maradjon. Mindezért az Anyák Házára nagyon-nagy szükség van.

Az Anyák Házának ügyét Kováts Adél színművésznő, a Bethesda Gyermekkórház jótékonysági nagykövete is képviseli. A Radnóti Miklós Színház művésze, tapasztalatból is tudja, hogy a szülői jelenlét elengedhetetlen a gyógyuláshoz. „Minden anyukának beteg gyermeke mellett a helye. A szülők sokszor nagyon messzi kis falvakból kísérik a gyermeküket a kórházba, s kell egy biztonságos fedél számukra, közel a beteg gyermekükhöz és az őket gyógyító szakemberekhez.” – mondja a színművésznő.
Az ügy mellé állt az SCA, a Care of Life programjával. A Zewa, Libero és Libresse gyártója termékei eladása által támogatja az Anyák Házának felépítését.

Valószínűsíthető, hogy a nyár folyamán már elkészül néhány helyiség. Ezeket használatba is veszik, hogy minél hamarabb a jó ügy szolgálatába álljon az épület. A hivatalos átadás, a teljes (külső és belső) befejezés, az anyagi forrásoktól függően novemberben várható.
A Bethesda Kórház Alapítvány továbbra is fogadja az adományokat erre a célra, valamint az SZJA 1%-át is fel lehet még ajánlani május 20-áig.

Az Alapítvány adószáma: 18042539-1-42
Honlap és egyéb információ: www.bka.hu

megosztás
hozzászólások
tappenz (1), tour de france (1), paleo-ketogén (4), repuloter (64), bank (7), drog (3), Kapolcs (1), Dublecz Karoly (2), kutatas (81), Virágos Magyarország (6), hirdetés (1), vízilabda (2), Csángó Zsuzsa (1), év fürdője (4), jogsebész (9), boksz (3), időkép.hu (2), Illés Fanni (1), Bogi (13), Torsa Dániel (1), áramszünet (3), Kvárta Mátyás (44), verklifesztivál (3), ajándék (8), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Silver fitness (1), Cserszegtomaj (124), környezetvédelem (2), nyelvvizsga (2), fagylalt (6), traffipax (4), Erdély (2), gyógyszertár (1), Berecz András (1), arckezelés (1), margaret thatcher (1), kultura (22), taverna (25), Tál Zoltán (2), Rezi (1), vegetariánus (1), voroskereszt (24), Palinkas Robert (83), cégtörlés (3), Tóth Levente (2), szavazas (9), Vajda János Gimnázium (22), kitüntetés (6), álommeló (1), DJ Gerysson (1)