A bankszektorbeli álláshirdetések a legnépszerűbbek

2011. szeptember 14.
A Workania.hu internetes állásportál munkatársai legutóbb arra voltak kíváncsiak, hogy az interneten megjelenő álláshirdetésekre hányan küldték el pályázatukat 2011 nyarán.

A vizsgálatból kiderült, mely területeken mondhatjuk, hogy a nyarat „uborkaszezonnak” tekinthetjük az álláskeresők aktivitása szempontjából és melyek azok az iparágak, ahol nyáron is sok az álláskereső.
A júniustól augusztusig terjedő 92 napban a kutatásba bevont valamennyi hirdetést összesítve azt látjuk, hogy egy-egy hirdetésre átlagosan 27 jelentkező válaszolt.
A felmérés szerint a bankszektorbeli álláshirdetések a legnépszerűbbek az álláskeresők körében: átlagosan 53-an küldik el jelentkezésüket egy meghirdetett betöltendő pozícióra.
A képzeletbeli dobogó második fokán a segédmunkák állnak: 51 fő jelentkezik átlagosan egyetlen meghirdetett állásajánlatra.
Nyáron a 3. helyen a HR területen meghirdetett pozíciók, valamint a marketing, reklám, pr területen meghirdetett állások találhatók: átlagosan 50 jelentkező válaszol egy álláshirdetésre.
A biztosítási szektorban és az adminisztráció területén kiírt állásokra ennél valamivel kevesebben jelentkeznek.
Az újságírással és a médiával kapcsolatos állásokra átlagosan annyi álláskereső reagált, mint a vendéglátás, idegenforgalom területén.
Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. Mindez azért van, mert ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresők volumene nem növekszik.
A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.
A földrajzi régiókat vizsgálva a kutatók azt találták, hogy a június és augusztus közötti időszakban Somogy megyében voltak legaktívabbak az álláskeresők: itt átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egyetlen meghirdetett állásra.

megosztás
hozzászólások
Nagykanizsa (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Krepsz Zoltán (38), újszülött (1), Somogyi Zoltán (4), Kovács Viktória (4), 2016 (2), jégpálya (4), HIV (1), Tarkarét Biofarm (1), Rio 2016 (32), vasút (10), Jazz Fiesta (2), Ruzsics Ferenc (434), kornyezettudatos (4), Babos Lajos (1), sarmellek (53), Bogi (13), rezidance (5), Csengei Agota (16), szűrés (1), Kvárta Mátyás (44), Bock Bisztró (12), Klenovics Mónika (2), angus marha (1), képviselő-testület (37), felmondás (1), tengerpart (1), tour de france (1), méregtelenítés (1), ötös lottó (101), nap (2), Carbona (9), autóbusz (1), Magyarország tortája (1), recept (178), Playboy (1), Stohl András (1), cselgáncs (1), adomány (1), Zalaszántó (2), kisterseg (20), keprol kepre (7), Zalai Borcégér (5), traffipaxrendszer (1), Mikulás (8), boldog (1), Szutrély Péter (7), Szent Márton (3), időkép.hu (2)