A Balaton promóciója Németországban

2013. szeptember 12.
Az utószezon német vendégéjszakáinak növelése céljából az MT Zrt. németországi képviselete és stratégiai partnere a PA Touristik, az FTI-vel közösen két héten át népszerűsíti a Balatont szeptember első felében.

Az akcióban azon balatoni szállodák vesznek részt, melyek mind a müncheni székhelyű utazásszervező, mind pedig a mein-weg-nach-ungarn.de programjában szerepelnek. Az FTI ugyanis a híres nyugat-magyarországi fürdők után ebben az évben először a Balatont is felvette kínálatába. A két hétig tartó akció során a havonta mintegy 224.000 látogatót számláló FTI honlapon egy banner hívja fel a figyelmet Magyarországra. Erre kattintva pedig egy direkt foglalási lehetőséget is kínáló Balaton mikrosite-ra jutnak el az érdeklődők. S hogy a Balaton iránt az FTI hagyományos célcsoportja mellett újabb célcsoportok érdeklődését is sikerüljön felkelteni, az online megjelenést Balaton spotok is támogatják, mégpedig a német nyelvterület legnagyobb utazási televíziójában, a Sonnenklar tv-ben. A 35 másodperces reklámfilm naponta négyszer a Balaton szerteágazó turisztikai kínálatára, valamint egy konkrét ajánlat bemutatása révén az FTI honlapjára és ezáltal számos más magyarországi ajánlatra is felhívja az érdeklődők figyelmét.

A Sonnenklar utazási televízió nagy népszerűségnek örvend a német nyelvterületen. Ausztriában, Németországban és Svájcban összesen 32,3 millió háztartásban fogható, 7 millió ügyfele, naponta pedig átlagosan 550 ezer nézője van. A célcsoport kifejezetten érdekes számunkra: 58% 41-60 év közötti, 57% rendszeresen foglal a tv ajánlataiból, 31,1% 3.000 eurónál magasabb havi jövedelemmel rendelkezik, 22,1% pedig orvos, vállalkozó vagy vezető.

megosztás
hozzászólások
állatvédő (5), gerincvédelem (1), parkolás (8), törvény (1), LMP (4), felveteli (29), mobil (2), Bradley Cooper (1), adomány (1), DK (13), fürdő (2), tispol (3), Bátortábor (1), konyha (1), riporter (1), szilveszter (6), keresztény (2), kutyás strand (5), Burgonyakutatási Központ (2), Tar László (1), Divinyi Tamás (4), VeszprémFest (1), ötös lottó (101), homoszexualis (1), Pete Krisztina (1), megemlékezés (10), érettségi megoldás (5), Cserszegi fűszeres (1), Halház kft (1), Fehér szalag (1), nyugdij (8), ajándék (8), tanulmány (11), cukorbetegség (2), Laky András (2), Könnyid László (1), cigaretta (13), gyermekszám (1), Monitor Extra (21), Filharmónia (1), szalon (1), Rezi (1), szakács (1), utánpótlás (1), terápia (4), Főügyészség (7), vendégéjszaka (2), Kocsis László (1), Illés Fanni (1), OKJ (1)