A Balaton első Bock bisztrója Vonyarcvashegyen!

2014. február 20.
Fontos dátum lesz február 20-a, csütörtök a balatoni gasztronómia életében: megnyílik a Bock Bisztró Balaton. Fodor Márkot kérdeztük az indulásról.

– Hol tart a felkészülés a Bock bisztró nyitására?
– Elkészült az étlapunk, amely már megtekinthető a honlapunkon, ahol recepteket is találnak az érdeklődők. Az új étlap receptúráját Bíró Lajos és Varjú Viktor séf urak álmodták meg. Fél éve képzik Budapesten vagy itt, a helyszínen a konyhai személyzetet, megítélésem szerint jól haladnak a szakmai felkészülésben. Ács István és Szíjártó Miklós séfek különösen motiváltak a felzárkózásban. A szakmai képzés és az együttműködés a megnyitó után is folytatódik a pesti és a balatoni éttermek között, fontos, hogy haladjunk a korral, megismerkedjünk az aktuális trendekkel, megfeleljünk a vendégek elvárásainak.

 

– A vendéglátásban állandóan megjelennek a különféle divatirányzatok, amelyeket nem feltétlenül kell követnünk, de színfoltként szerepeltethetünk néhány elemet, hogy izgalmas legyen a kínálat. A Bock bisztrónak van egy saját ízvilága, filozófiája, amelyet az odalátogató vendégek díjaznak és keresnek.

– Mitől más a Bock bisztró, mint egy hagyományos étterem?
– Egyedire szabott kínálattal várjuk a vendégeket, nem feledve a hagyományokat, a tradicionális ízeket, a Márton-napi vagy éppen a húsvéti menüsort – csak egy kicsit „újragondolva”, a legmodernebb konyhatechnológiával elkészítve.
– Úgy gondolom, hogy Bíró Lajos és helyettese, Varjú Viktor a lehető legjobbat akarják kihozni ebből a kapcsolatból. Havonta eljönnek majd Vonyarcvashegyre, hogy átadják azt a szakmai tudást, amely a Bock bisztrót mint minőséget képviseli évek óta. A kérdésre a választ legegyszerűbben a Bock bisztró mottója foglalja össze: „A vendéglátás alapelvei ma is ugyanazok, mint régen: minőségi termékeket kell megfelelő áron előállítani, stílusosan és kedéllyel felszolgálni.”

– Hogyan garantálják az állandó minőséget?
– Egyrészt folyamatosan ellenőrizni fogják az alapanyagok minőségét a budapesti kollégák. Amennyiben valamiről úgy ítélik meg, hogy nem megfelelő, akkor egy másik beszállítót javasolnak. Másrészt a budapestiek véglegesítik a receptúrát, egyeztetve a helyi séfekkel. Elvárás, hogy hetente egy új receptet ajánljunk. Ezzel az a cél, hogy mi is bekapcsolódjunk a szellemi munkába, ne csak kapjunk, hanem kínáljunk is recepteket.

– Lesznek-e gasztronómiai programok a bisztróban?
– Alapítottunk egy borklubot, a Festetics Helikon Taverna Borklub havonta szervez borvacsorákat változatos, minőségi ételsorral és kiszolgálással, maradandó élménnyel.

megosztás
hozzászólások
szakma (1), állatorvos (1), gerincvédelem (1), zivatar (1), test (1), gyilkosság (1), cégtörlés (3), diák (4), Főzzünk játszva (2), Tóth Levente (2), Marsalkó Dávid (1), pünkösdi regatta (5), állami (1), minisztérium (7), OKJ (1), állami támogatás (1), holokauszt (1), labdarugas (25), Z. Karvalics László (1), ötös lottó (101), Palinkas Robert (83), cipősdoboz (3), Gyarmati Noémi (1), Bock Bisztró (12), kalendarium (831), KiBeszél (14), Béres Attila (2), Darren Cranmer (2), erdekes (538), pedagógus (6), szüret (4), barista (3), debrecen uszo eb (16), telefon (3), halottak napja (1), képviselő-jelölt (5), gyes (2), himnusz (1), Burgonyakutatási Központ (2), La Montanara (1), aranyérem (1), helikon (41), Ferenc pápa (1), könyvbemutató (2), Babos Lajos (1), Bartha Gábor (34), paleo (13), okmányiroda (1), pszichoterápia (1), Koósz Attila (1)