A bakancsos turistákat szolgálva

2014. május 10.
A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán című projekt keretében a Bakonyerdő Zrt által megvalósított elemeket avatták fel tegnap Vonyarcvashegy, Vállus és Balatongyörök térségében.


Varga László vezérigazgató beszédében elmondta: a közjóléti tevékenységüknek köszönhetően a 380 méter magas Láz-tetőn fából 18 méter magas kilátót építettek, melyről csodálatos panoráma nyílik a Kovácsi-hegyre, a Tátikára és a Meleg-hegyre. A Vállusi tanösvény tizenöt állomáson keresztül tárja fel a környék természeti szépségeit, nevezetességeit, például elvezeti a turistát a Vadlán-likhoz, a Kutyatemetőhöz és a Szent Miklós-forráshoz. A tanösvény hossza tizennégy kilométer, kiindulópontja a Büdöskúti pihenőhely. A györöki tanösvény a Bélapi-pihenőtől délkeletre lévő erdőtömböt mutatja meg, nyolc állomáshellyel. A vendégek innen érhetik el a Bél Mátyás kilátót és a Szerelemdombot is. A Cseri-kapu a Vonyarcvashegy felől érkezőknek képez bejáratot a Cseri erdőbe, asztalokkal, padokkal, pihenőházzal. Elmondta: a projekt befejező eleme a Gyenesdiás határában megvalósuló Természet Háza Látogatóközpont lesz.
Herczeg Béla, Vállus és Péter Károly Vonyarcvashegy polgármestere beszédében egyaránt köszönte a beruházást, kiemelve, hogy az jelentős segítséget és rengeteg új lehetőséget, információt nyújt a turisták számára. Megfogalmazták azon reményüket, hogy a létesítményeknek köszönhetően még több természetkedvelő turista érkezik majd a térségbe, a Keszthelyi-hegységbe.
A beszédek után felavatták a létesítményeket, melyeket bemutattak a jelenlévőknek.

megosztás
hozzászólások
úszás (22), Vaszily Zsolt (3), miniszterelnök (2), képviselő-testület (37), alakformálás (6), Vajda János Gimnázium (22), Zalaszántó (1), Szent Mihály (1), Jazz Fiesta (2), holdfogyatkozás (1), Musica Antiqua (2), Carbona (9), daganat (6), fogorvos (5), tűzoltó (32), paleo-ketogén (4), boldog (1), film (8), statisztika (2), margaret thatcher (1), Filharmónia (1), Rigo Csaba (36), szabadsag (2), lakás (3), Lisa (35), születés (16), Golfclub Imperial Balaton (2), Örvényeshegy Piknik (3), művészet (1), uzemanyag (24), Hanse (2), egyház (2), Fejér György Városi Könyvtár (52), Kartali Zsuzsanna (1), tour de france (1), energia (7), oscar (13), Gyertyánági Endre (1), Radnóti Miklós (1), Koncz Zsuzsa (1), sárkányrepülő (1), koktél (1), Sifter Rózsa (1), sarmellek (53), 3D (1), garázsvásár (1), korhaz (99), Balatoni Múzeum (98), Tál Zoltán (2), jóga (1)