A 2022-es világbajnokság csoportkörének előrejelzései

2022. május 28.
A 2022-es világbajnokság sorsolását már megtartották, ami azt jelenti, hogy már megjósolható, hogy várhatóan mely csapatok jutnak majd el a tornán a dicsőségig.

Franciaország idén novemberben címvédőként érkezik Katarba, miután négy évvel ezelőtt Oroszországban diadalmaskodott, és Didier Deschamps csapata várhatóan 2022-ben is az élmezőnyben lesz. Brazília a világ első számú csapataként lép pályára, és története során hatodik alkalommal, 2002 óta pedig először akarja megnyerni a világbajnokságot.

Azonban minden világbajnokságon lehetnek meglepetések. Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy a mérkőzéseken kipróbáld az élő fogadás lehetőségeket, hiszen ezzel még izgalmasabbá teheted majd ezt az eseményt.

Egyelőre azonban még csak az előzetes oddsokra támaszkodhatunk, ha azt szeretnénk megtippelni, hogy ki lesz a VB győztese. Katarban ugyanis még néhány hónapig nem kezdődnek meg a mérkőzések, és ez idő alatt sok minden változhat. Az alábbiakban azonban bemutatunk egy előzetes áttekintést arról, hogyan alakulhat a 2022-es világbajnokság:

A csoport

Az A csoportban a házigazda Katar az 1. helyen áll, de ennél nehezebb sorsolást nem is kívánhatott volna. Hollandiának hasznára válik Virgil van Dijk visszatérése, miután a középhátvéd kihagyta az Euro 2021-et, míg Szenegál az év elején az Afrikai Nemzetek Kupája megnyerésével bizonyította, milyen jó játékos. Bár a továbbjutásra itt Hollandia és Szenegál a favorit, nem szabad elfeledkezni Ecuadorról sem, aki szintén ebben a csoportban játszik majd a továbbjutásért.

B csoport

Anglia a 2022-es világbajnokság egyik esélyesének számít, miután 2018-ban az elődöntőbe jutott, tavaly nyáron pedig az Euro 2021 döntőjébe. Eközben az USA büszkélkedhet az egyik legtehetségesebb csapattal. Gregg Berhalter és fiatal csapata számára gondot jelenthet a tornán szerzett tapasztalat hiánya, de a 16 közé jutáshoz elegendőnek kell lennie, még akkor is, ha Irán sokkal nagyobb kihívást jelent, mint azt sokan feltételezik.

C csoport

Lehet, hogy ez lesz Lionel Messi legjobb esélye a megfoghatatlan világbajnoki trófeára? Argentína jelenleg a nemzetközi labdarúgás leghosszabb veretlen sorozatát futja, hiszen 31 mérkőzés során nem sikerült veszíteni. A csapatban végre olyan támogatói rendszert kapott Messi, amely a korábbi világbajnokságokon hiányzott neki. Mexikó a legjobb 16 közé szeretne bejutni, de a világ jelenlegi legjobb góllövőjének, Robert Lewandowskinak a tűzerőjével Lengyelországot is át kellene juttatnia a célon.

D csoport

A 2021-es Euro-n Dánia egészen az elődöntőig jutott, és Kasper Hjulmand csapata erre építve egy rendkívül lenyűgöző világbajnoki selejtezősorozatot produkált. Franciaországnak a címvédő átkával kell megbirkóznia Katarban Didier Deschamps csapata a 2018-as oroszországi győzelem óta kissé megingott, de ez még mindig az egyik legegyoldalúbb csoport lehet.

E csoport

Luis Enrique megfiatalította a spanyol csapatot, amelynek a 2018-as világbajnokság után nagy szüksége van új ötletekre. Pedri és Gavi révén Spanyolország az egyik legizgalmasabb, legfiatalabb csapat, és nem szabad őket kizárni a lehetséges győztesek közül. Németország szintén generációváltás közepén van, de továbbra is veszélyes csapatnak számít. Bár Japán és akár Costa Rica vagy Új-Zéland is játszhatná az ünneprontó szerepét, a két nehézsúlyú csapat továbbjutására számíthatunk.

F csoport

A 2022-es világbajnokság a sorsdöntő torna lesz Belgium számára, amely azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy egy aranygeneráció elhalad mellettük anélkül, hogy valaha is nagy bajnoki címet nyert volna. Egyesek a 2018-as döntős Horvátországot tartják a legfőbb esélyesnek arra, hogy Belgiummal együtt továbbjusson az F csoportból, de Zlatko Dalic csapata öregedő csapat. Eközben Kanada fiatal, tehetséges és nehéz ellenfél, mivel az észak-amerikai selejtező csoport élén végzett. Persze, Kanada 1986 óta nem jutott ki a világbajnokságra, de ez a csapat nem egy olyan csapat, amelyik valószínűleg csenden feladja a küzdelmeket.

G csoport

A világranglista élén álló Brazília jogosan kapja a főszerepet a G csoportban, miután veretlenül vitorlázott a selejtezőn. Ugyanakkor Szerbia és Svájc is veretlen maradt a selejtezőben, míg Kamerun a hat mérkőzéséből ötön három pontot szerzett a selejtező utolsó fordulójában. Mindhárman képesek arra, hogy csatlakozzanak Brazíliához, de erre talán Szerbiának van a legnagyobb esélye. Dusan Vlahovic, Dusan Tadic és Sergej Milinkovic-Savic révén Szerbia a támadótehetségek terén előnyben van, ami a különbséget jelentheti.

H csoport

Uruguay még egy egy olyan generációval jutott ki a világbajnokságral, amelyben Edinson Cavani és Luis Suarez is szerepelt. Most egy új uruguayi generáció van kialakulóban Darwin Nunez, Fede Valverde és Ronald Araujo személyében. Talán Cristiano Ronaldo árnyékában Portugália is új korszakba lép. A 37 éves játékos utolsó világbajnokságán a 2016-os Euro-győztesek a H csoportból való továbbjutásra számítanak.

Összegzés

Látható tehát, hogy egyelőre az esélyek vegyes. Vannak olyan csoportok, ahol szinte egyértelmű, hogy ki fog tovább jutni, de olyanok is akadnak, amelyekben sok meglepetés várhat még ránk. Ezekben a csoportokban sok minden változhat még a torna előtt, és természetesen valószínűleg ezek lesznek a legizgalmasabbak  mérkőzések a csoport körökben. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy ez a világbajnokság sok érdekes fordulatot tartogat majd, akármelyik csoportot is nézzük.

megosztás
hozzászólások
Hévíz gyógyfürdő (112), hosegriado (7), Illés Fanni (1), Szutrély Péter (7), Naszádos Péter (12), efott (6), mobil (2), Rejuvena (19), alternatív gyógymód (1), zeneszerző (1), holokauszt (1), regatta (2), Puskás Tamás (3), europa-bajnok (5), Suba Alexandra (1), Szőcs Tamás (1), parkolás (8), Helikoni ünnepség (4), Keszthelyi Kiscápák (6), vasút (10), google (3), vendeglátás (6), repuloter (64), golf (11), időkép.hu (2), Csöre Gyula (1), Pete Krisztina (1), képviselő-testület (37), Serenity Hill (1), díj (4), videó (1), tűzijáték (1), Kertész Sándor (5), Együtt (1), építész (3), cégtörlés (3), DJ Gerysson (1), EU (14), gyilkosság (1), Spar (1), Halott pénz (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Selmeczy Zsuzsanna (5), facebook (15), tispol (3), Fodor Edith (3), power-bank (1), Vigántpetend (1), Owaimer Aisha (1), vonyarcvashegy (158)